Паралелната държава и политическата криза в България

Мнозина си задават въпроса,на какво се дължи острата политическа криза в България.Питат се и защо се появяват нови политически проекти ,развяващи флага на борбата с корупцията,но това явление остава неизкоренимо.Политолози,социолози и преди всичко политическите актьори се надпреварват да цитират рейтинги,да нищят евентуални задкулисни игри между партиите, да търсят лични мотиви.

В същност обществена тайна е,че проточилият се в страната преход от тоталитаризъм към класическа демокрация е белязан от доминацията на паралелната държава.Основният признак за нейното съществуване е ширещата се корупция.В момента има два „Кръжока по интереси“,които се явават кукловодите на българския преход.Те наследяват групировки още от времето на тоталитарната държава.Макар,че не признава наличието на паралелната държава,българският политически елит обича да говори за задкулисието,което е една от нейните характеристики.

В момента двете лица на Кръжоците по интереси са президентът Румен Радев и бившият премиер Бойко Борисов.Двамата са в непремирима война,каквато водят и техните кукловоди.Именно тази непримиримост поражда и политическата криза в страната,белязана от поредица парламентарни избори.Видно е,че изчегъртването на модела „Борисов“ е твърде трудно.Зад бившият премиер стоят политически централи в Европа,както и турският президент Реджеп Таип Ердоган,който държи ключа към миграционната криза.Зад Румен Радев определено стоят кръгове зад океана.Това обяснява и попечителството му над кадри на коалицията „Демократична България“.

В същност в момента Кръжоците по интереси притежават по няколко партии от различен политически спектър.Не бе изненада връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП за България.Тя бе неразделна част от протестите.Тя приветства размахания от Радев юмрук.С нея са Изправи се БГ.Ние идваме.Негласна до скоро бе и подкрепата на третата протестърска формация Демократична България.

Неточно е причесляването на Има такъв народ към протестърите.Де факто Слави Трифонов не подкрепи бунта срещу Борисов.Така,че можем да го причислим към партиите на статуквото ГЕРБ и ДПС.Към подобен извод ни насочва цялостното му поведение и нежелание да управлява страната.

В същност непремиримостта между политическите играчи е провокирана отвън.Тя започна след като бе изграден газопровода Турски поток до Сърбия.Реакцията на Запад бе еднозначна.В момента срещу България се води истинска хибридна война,като се започне от политически бунтове,активизиране на дирижирани отвън неправителствени организации и партии,както и вълна от фалшиви новини и компромати.Дестабилизацията на страната ,цели да я постави в подчинение на Велики сили,от Запад и от Изток.Преодоляването на политическата криза е трудно в обозримо бъдеще.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    На
    Наблюдателна кула
    0 -4
    09:13, 1 сеп 2021
    В статията е допусната грешка -Радев е агент на Кр... Виж коментара
    • !?
      !?
      1 0
      09:53, 1 сеп 2021
      Тези всички те са агенти на този който плаща най добре, днес на едни утре на други и обратно.
  • 2
    Ко
    Компетентен
    2 0
    10:00, 1 сеп 2021
    Един от зам. областните изгонен от работа за некадърност от частник е назначен на този държавен пост от ЗАДКУЛИСИЕТО! Бездарник, не става за кмет на Дрангово. Пъчи се на служител"Закона, това съм АЗ" Как да вярвам? Един път е до фустата на Адл. Шефкет ДПС, друг път Герб Чанев, трети прогресисти Кр. Янков , сега Г. Чепишев ИТН... Той ли ще представлява моята държава?
  • 3
    То
    Точен
    1 0
    10:09, 1 сеп 2021
    Изгонен е от банка, Бисер Николов е!
  • 4
    12
    123
    1 0
    10:24, 1 сеп 2021
    Този знае само едно, да топи хората около.... Най зловещото е да си доносник и СЛЪНЧОГЛЕД
  • 5
    10
    10
    1 0
    20:45, 1 сеп 2021
    10.00 На паркинга на областната администрация все още има коли на ГЕРБ. Едната е на дървената мафия oт Кирково PB 4617, разрешил е Бис. Николов. Да не му е бащиния?
Последни новини