Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали подкрепят колегите си с подписка

С подписка медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали подкрепят колегите си, които излязоха на протест. 

Причината за недоволството е въведената нова методика за заплащане на допълнително възнаграждение на тези, които работят с  болни от COVID-19. 

Кърджалийските спешни медици не са в реални протестни действия, съобщи д-р Атанас Митков, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Той уточни, че информацията му е само за ЦСМП в областния град и общината, за останалите спешни центрове на територията на областта не е информиран.

Новата методика ще намали средствата, които медиците на първа линия получават като компенсация за риска в ежедневния си непосредствен контакт с болни от COVID-19.

Допълнителните средства са получавани редовно до месец май. За юни все още не са изплатени, тъй като трябва да се приложи новата методика и да се преработят списъците на специалистите, които да получат тези пари. До ден-два ще бъдат изплатени, увери д-р Митков. Заради това, че все още се работи по списъците, към този момент не е ясно точно колко от работещите на първа линия сред медицинските лица ще бъдат лишени от допълнителното възнаграждение.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини