Задържаха 25 незаконни мигранти с двама каналджии

    При специализирана полицейска операция на българо-турската граница са задържани 25 незаконни мигранти с двама каналджии, съобщиха от МВР.

    При единия случай гранични полицаи са задържали каналджия с 12 нелегални мигранти в района на Тополовград. На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на тополовградското село Княжево товарен микробус Ивеко с водач 60-годишен мъж от Любимец. В автомобила са установени 12 незаконни мигранти - мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово. Образувано е досъдебно производство за каналджийство и бързи производства за незаконно преминаване на границата, под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

    Същия ден, на главен път между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил Мерцедес с 53-годишен водач от София. В товарния отсек са установени 13 нелегални мигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора. С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.

    Всичките 25 нелегални мигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Са
      Сандю
      7 0
      21:37, 2 авг 2021
      Заедно буса и каналджиите в дерето, смалко бензин и...до всички ******ски държави само за минути ще достигне веста,че от тука е... с 200...км
      • Ке
        Керпича
        3 -4
        23:00, 2 авг 2021
        Това го кажи на Дамаджаната - временния полицейски министър в кабинета на Радев!
    Последни новини