Бумеранг! Как зарази тръгват от Махалата и се връщат в нея?

Изображение 1 от 2

    С истински бумеранг може да се оприличи събирането на отпадъци в кв.”Боровец” по време на Курбан Байрама. По традиция повсеместно се колят жертвени животни. Отпадъците тръгват за сметището при с.Вишеград. Тук наред са малчуганите  от кв.”Боровец”, които се ровят в тях. А именно ,чрез животински отпадъци се разпространява кучешката тения и други зарази.

    От сметосъбиращата фирма в града негодуват срещу изхвърлянето на животински отпадъци в бобрите. Те чакат общината да регламентира тази практика, за да се избегнат зарази.

      Пълномощникът на Община Кърджали  в кв.”Боровец” Юсеин Караахмед,сподели за Кърджали бг вести: Много сме доволни от сметосъбирането. Сметовозите са в квартала всеки четвъртък и петък. Понякога се налага да влизат и в понеделник.Наша основна задача бе да приучим жителите на квартала да изхвърлят отпадъците си в бобрите,а не да правят нерегламентирани сметища. За съжаление по Байрам  няма как да се справим.Със собствени сили е невъзможно.Трябва тази практика да се регламентира в нормативната уредба.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини