Сметища никнат около магазините в кв.”Боровец”, сметосъбиращата фирма безпомощна

Изображение 1 от 4

    Сметища никнат около магазините в кв.”Боровец”,като сметосъбиращата фирма е безпомощна да ги предотврати. Причината е, че собствениците им не искат до тях контейнери за боклук. Една от тях даже си ги прибрала.Това сподели за Кърджали бг вести пълномощникът в квартала Юсеин Караахмед. Караахмед е категоричен,че трябва ръководството на общината да обърне сериозно внимание на проблема и затова настоява за  среща между кмета и ръководството на сметосъбиращата фирма.

     Караахмед казва още, че преди сметищата са били повече. Възниквали около бобрите. По желание на жителите на квартала те били заменени с кофи за смет.Това подобрило хигиената. Проблемът сега са магазините.За съжаление уличките в  „Боровец” са тесни и сметовозите не могат да достигнат всички.

      Колите ни влизат всеки четвъртък и петък,съобщават от сметосъбиращата фирма. Въпреки това незаконните сметища растат. Те са предизвикали проверки на БАБХ на магизин ,но без резултат. Надяват се че във връзка с противоепедимичните мерки ще се намеси и РЗИ.

     Опитахме се да се свържем с завеждащия екологичния отдел на Община Кърджали Веселина Танчева, но тя не вдигаше телефона си.

     Единствената възможност е да се сезира РИОСВ в Хасково.Но санкциите ще легнат на Общината.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини