Строителният предприемач Мухаррем Хълми Али е новият президент на Ротари клуб Кърджали

    Строителният предприемач Мухаррем Хълми Али е новият президент на Ротари клуб Кърджали.Церемонията по ротацията на ръководството на клуба се състоя вчера вечерта на Общо събрание.Мухаррем Али получи единодушната подкрепа на ротарианците за едногодишният си мандат. Те гласуваха и нов съвет на директорите.

      Ще припомним,че ръководството на Ротари клуб  Кърджали се осъществява на ротационен принцип, като президентът има мандат от една година. Ротарианската година започва на 1 юли.

      Приемайки огърлицата на президент Мухаррем Хълми Али сподели, че очаква безрезервна подкрепа от своите приятели ротарианци. Той бе лаконичен, че в динамичните условия на пандемия не трябва да се говори много, а да се работи.

     Мухаррем Хълми Али поема ръководството на клуба от президента Ирина Георгиева. Георгиева направи отчет за мандата си, който получи одобрението на приятелите ротарианци.

    Ето и основните инициативи на Ротари клуб Кърджали,осъществени през последната ротарианска година в условията на ограничителни мерки ,заради пандемията: Бяха закупени комплекти за първокласници,раници и ученически пособия на 53 първокласници в неравностойно положение. Проектът се осъществява със подкрепата на Ротари клуб Момчилград.

     Спонсорирано бе благотворително парти на Интеракт клуба за събиране на средства за болно дете.Младежите бяха подпомогнати и в тяхна кампания по раздаване на  пакети с хранителни продукти на 18 семейства в нужда.

    Бяха дарени средства за закупуване на бойлер на семейство в тежко финансово положение.

    Бяха осигурени еднократни парични награди и грамоти на шестима изявени ученици,които по традиция се връчиха на 24 май.

    Бе подкрепен детския празник,организиран от ОДК.

    Работи се по завършването на детския полигон за безопасност на движението,който със съдействието на Община Кърджали вече е асфалтиран.

     Събрани са средства за ремонт на Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.Поръчани са и нови мебели.Със съдействието на ОДК са осигурени и 20 картини за отделението.

     На болницата бяха дарени и два нови мобилни кислородни концентратора с подкрепата на Ротари клуб София-Триадица и Лайн клуб София.

    Подпомогнат с парични средства е проект на Ротари клуб Златоград за обучение на деца в народни занаяти.

      Отчет за дейността на младите ротарианци от Ротаракт клуба направи неговия президент Ангел Тенев.

    Изявилите се през последната ротарианска година бяха отличени с грамоти.

    Всички почетоха с едноминутно мълчание загубилите битката с COVID 19.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини