Втора катастрофа при Първица в рамките на 48 часа

54-годишен водач пострадал при пътно произшествие в района на село Първица вчера малко след 14 часа. Шофьорът загубил контрол над управлението, лекият автомобил „Нисан“ напуснал пътното платно и се блъснал в скат. Водачът бил изваден от автомобила от екип на пожарната служба в Подкова, прегледан във Филиала на спешна помощ в Кирково, след това в Спешното приемно отделение в областния град и освободен за домашно лечение. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт. 40-годишна с „Опел“ при извършване на неразрешен обратен завой на кръстовище в Кърджали била ударена от автомобил „Сузуки“, който след това се блъснал в еластична ограда. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

733 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция в областта в периода от 11 юни до 18 юни с цел контрол на скоростните режими, управление след употреба на алкохол, установяване на неправоспособни водачи, използване на обезопасителни колани и системи. 257 са констатираните нарушения на ЗДвП, съставени са 43 акта, 97 фиша, записани са били 117 клипа за превишена скорост.

Двама водачи с нерегистрирани моторни превозни средства били засечени в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали. 75-годишен се придвижвал в село Комунига с мотопед без регистрация. Същото нарушение било установено от страна на 69-годишен, който управлявал нерегистриран мотопед в село Горна крепост. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверки с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Кирково. Проверка за управление на автомобил без шофьорска книжка е започната в РУ-Кирково. 51-годишен се придвижвал с „Форд“ и бил спрян между селата Хаджийско и Фотиново. След като не представил свидетелство за правоуправление, била извършена справка, от която се установило, че водачът е неправоспособен, вече е бил наказван по административен раз за това деяние и в едногодишен срок го извършва повторно.

Крумовград. 43-годишна се придвижвала с нерегистриран лек автомобил „Ауди“, установили полицейски служители от РУ-Крумовград. Проверката била извършена на разклона за село Вранско. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини