Борислав Къдреков в Кърджали: Ротари и ротарианците са променили повече от един живот!

    Ротари и ротарианците са променили повече от един живот. Затова и слоганът на настоящата ротарианска година е „Служим за да променяме животи”. Това заяви на среща с Ротари клуб Кърджали и представители на Ротаракт и Интеракт клубовете дистрикт -гуверньора на дистрикт 2482-България Борислав Къдреков. Той е на визита в столицата на Източните Родопи за да се запознае с дейността на ротарианците в региона.

     Борислав Къдреков отбеляза активната международна дейност на Ротари клуб Кърджали и посочи, че вече е учреден приз „Ротари посланик на България”,за ротарианци от чужбина съдействали за дейността на нашите клубове и преди всичко в реализирането на проекти.

    Къдреков апелира да се правят повече проекти. В резултат на обществено значими действия сред общността се привличат нови качествени членове.

     Той също така насърчи развитието на младежките клубове Ротаракт и Интеракт. Ротаракт е неизменна част от нас, подчерта дистрикт гуверньорът. Той отличи президентите на Ротаракт и Интеракт клубовете.

      Къдреков също така каза, че си е избрал две думи за ротаринската година и неговия мандат: Отборът и щафета. Отборът обединява отбрани приятели.Щафетата означава приемственост.

      Дистрикт гуверньорът бе приветстван от президента на Ротари клуб Кърджали Мухаррем Хълми Али. Той представи местните клубове. В Ротари клуб Кърджали членуват 22 души,изявени в своята професия и обществото; 25 са членовете на Интеракт, а 8 на Ротаракт.

      Борислав Къдреков бе придружаван от асистент -дистрикт гувурньора на зона 9 Мехмед Исмаил.

    Срещата протече при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. В нея участваха ротарианци със зелени сертификати.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини