Школа „Колорит“: Извън рамката

    Извън рамката като креативност, но в нея като последователност школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева подреди традиционната си годишна изложба в читалище "Заря".

    И пак в последователна линия е представянето на две от възпитаничките на школата, които през тази година завършват училище. Павлина Колева и Весела Панова участват със свои самостоятелни изложби в рамките на голямото творческа представяне на школата.

    Различните изражения на човека, който, според нея, е съвкупност от душа и емоция. Човекът с много лица и неговите настроения, показва в рисунките си -отражения Павлина Колева. Тя е възпитаничка на Природо-математическата гимназия „Акад.Боян Петканчин“ в Хасково и продължава пътя си на развитие в специалността „графичен дизайн“ в Пловдив.

    Лицата от картините й са познати, непознати, казва, че всеки може да се открие в тях. Весела Панова е абитуриентка от езиковата гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ в Хасково, а за новото си поприще в учението е избрала Нидерландия, където се включва в класа по „изящни изкуства“.

    Рисува от малка, но идвайки в школа „Колорит“ преди 4 години, под мотивацията на ръководителката си Веселина Делчева, добива увереността да изразява това, което най-много желае, а не непременно това, което ще се хареса.

    И двете -Весела и Павлина продължават да се развиват с рисуване, което много ме радва, казва с усмивка днес за своите ученички учителката им.

    Изложбите на Павлина и Весела допълват произведенията на останалите от школата, които тази година се представят и в чисто ново амплоа, като автори на интересна смесена техника върху фаянсови плочки. Част от формите излизат извън формата. Някои от рисунките върху плочките са пресъздадени с пастел и върху хартия. Така се вижда как една и съща форма носи своя съвършено различен колорит и създава нов прочит върху различния материал и с различните, използвани от автора техники.

    Изложбата остава във фоайето на читалище „Заря“ до 30 юни, може да бъде разгледана във времето от 10 до 18 часа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      55
      55555
      14 -1
      21:58, 21 юни 2021
      браво страхотни рисунки
    Последни новини