ГЕРБ регистрира листата си за 9 МИР, водач отново е Цвета Караянчева

Водачът на кандидатската листа на политическа партия ГЕРБ за Девети многомандатен избирателен район – Кърджали за предстоящите на 11 юли парламентарни избори отново се казва Цвета Караянчева. Тя е добре позната на всички жители на областта, инженер по образование. Била е общински съветник в Кърджали, народен представител и председател на парламента на Република България.

На второ място е Никола Чанев, икономист, доскорошен областен управител, в момента директор на дирекция в НАП.

На трето място е Въльо Ангелов, финансист, шеф на банков клон в Кирково.

На четвърто – агрономът Ервин Хасан от Джебел, пета е Елеонора Узунова, социален работник в Крумовград, представите на младежката организация на ГЕРБ. Шести е добре познатият хирург д-р Адам Персенски от Ардино, който е бил зам. министър на здравеопазването. Авторитет и голям професионалист.

На седмо място е поставена Асие Мурад, медицински специалист от Черноочене, а на осмо – финанситът Стефан Мухтаров от Момчилград, също представител на младежката организация на ГЕРБ.

Доскорошният заместник областен управител Севда Камбурова е на девето място, тя е юрист по образование. Последният, десети, кандидат е филологът Гроздан Колев,  директор на РУО, общински съветник в Кърджали.

Цвета Караянчева сподели, че предложените кандидати са представители на различни етноси и на всички общини на област Кърджали. Те познават добре проблемите на хората в региона, имат идея как да ги решават. Те не работят по фейсбук, а са тук, на терен.

Призовавам колегите от другите партии да имаме градивна кампания, да говорим за политики, а не да ползваме личностни нападки, което отблъсква хората.

Приетият набързо изборен кодекс ще създаде проблеми при гласуването. Ще бъдат тежки избори с това машинно гласуване. Според мен на една машина няма да могат да гласуват дори 200 души. А и много ог гласоподаватели се притесняват да боравят с техника, може да се откажат да излязат. ЦИК трябва да обезпечи изборите, така че да не ограничава правото на вот на българските граждани., сподели Цвета Караянчева след регистрацията на кандидатската листа на ГЕРБ в РИК.

Валентина ИВАНОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини