"Рено" блъсна товарен "Мерцедес",пострада шофьорът на камиона

Пътно произшествие с пострадал 55-годишен водач станало на 6 юни около 5,30 часа в землището на село Седефче. 68-годишен водач на "Рено“ се блъснал в насрещно движещ се товарен „Мерцедес“. Водачът на товарната кола бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Момчилград, където установили, че има счупване на ръката. След оказана медицинска помощ пострадалият бил освободен за домашно лечение. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. 51-годишен велосипедист бил настанен в болницата в областния град, след като изскочил внезапно на пътното платно на бул.“България“ и бил ударен от „Мазда“ с 38-годишен водач. Произшествието станало на 6 юни около 15,45 часа. Тестът за алкохол на водача на лекия автомобил е с отрицателен резултат, а на велосипедиста техническото средство отчело 1,43 промила. Съставени са актове по ЗДвП.  

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от полицаи от РУ-Кърджали. Около 14,30 часа на 4 юни в село Три могили бил спрян 65-годишен мотопедист. Справката установила, че мотопедът не е регистриран. Сектор „Охранителна полиция“  извършва проверка по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Автопатрул на РУ-Джебел установил на 6 юни през нощта, че били унищожени три овощни дръвчета на ул.“Васил Левски“ в града. По случая е започната проверка по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. Полицията издирва извършителя на деянието.

 355 моторни превозни средства и 398 лица са били проверени на територията на РУ-Кирково за периода от 2 юни до 6 юни с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движение за предотвратяване на тежки пътни произшествия. Полицейски служители са констатирали 62 нарушения, за които са съставени 13 акта и 49 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини