Двама наркомани заловени в БМВ, колата с прекратена регистрация

Двама мъже са били задържани за незаконно притежаване на наркотик и управление на моторно превозно средство след употреба на дрога. На 4 юни около 18 часа на пътя между селата Опълченско и Воловарци бил спрян за проверка автомобил „БМВ“, управляван от 36-годишен. Суха листна маса била намерена у 26-годишен пътник в колата. Наркотичното вещество е иззето и е на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство, разследващ полицай продължава работата по случая. При проверка на водача за употреба на наркотици тестът отчел положителен резултат за метаамфетамин и амфетамин. Отказана е била кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство. При направена справка станало ясно, че лекият автомобил е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“, за което е започната проверка по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Проверка за незаконен добив на дървесина е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. В хода на специализирана операция било установено, че с товарен „Мерцедес“, управляван от 35-годишен, били превозвани черен бор и иглолистни изрезки без редовно писмено позволително. Сектор „Охранителна полиция“ продължава изясняването на случая с оглед на чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс.

За неиздължени издръжки е образувана проверка в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 47-годишен не изплатил на непълнолетното си дете няколко месечни вноски, определени по съдебен ред, като натрупаната сума е 1,500 лв.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини