Дончев: Президентът е едновластен господар на публичните институции в България

"В момента президентът е едновластен господар на публичните институции в България", заяви пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод кадровите промени в институциите.

Работата на служебния кабинет

"Има един силен импулс на реваншизъм", така Томислав Дончев определи работата на служебния кабинет и по-конкретно кадровите промени, които според него са мотивирани от "странна страст за освобождавания". Според него с тези промени щяла да се влоши работата на публичните институции.

Дончев и даде "приятелски съвет" на на служебното правителство, което трябвало да бъде "малко по-внимателно".

Скандалът с подслушването на лидери на опозиционни партии Дончев определи като "претопляне на стари манджи" и "стар жанр с 20-годишна давност".

По повод кредитите от ББР на осем големи компании, Дончев заяви, че "не е нещо ново", че бенефициенти на тези средства са големи предприятия.

"Политическа амбиция" - така определи Дончев проверките на новото правителство и допълни, че целта им била да генерират "политически медийни сензации".

Писмото на ГЕРБ в Брюксел

Той определи писмото на евродепутати от ГЕРБ до ЕП като акт на "прозрачност". В него те заявяват, че "Методите, които използват (служебното правителство), за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти".

"Аз този жанр не го харесвам...Решаване на български политически проблеми през европейските институции", заяви още Дончев, и допълни, че целта на писмото била различните политически групи в ЕП да се запознаят със ситуацията в страната.

Изборите

Изборите ще бъдат предизвикателство, заяви Дончев по повод промяната с преминаване към изцяло машинно гласуване. Той коментира още, че основната работа на служебния кабинет била организирането на честни и прозрачни избори, което обаче щяло да бъде трудно.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    Дончев
    6 -3
    08:35, 1 юни 2021
    Дончев, отново лъжеш! Прокуратурата на кой е? Общините с герберски кметове на кой са? Братиньо на кой е. Съдилища, спецове и т. н. на кой са? Когато беше борисов не пеехте такива песни, но свиквайте. Много пищите, а когато си правехте каквото поискате, си траехте. Сега квичите и трябва да свиквате. Дори много меко барат. Трябва да ви се набият канчетата, защото вие глави нямате. Объркахте живота на милиони българи. Само за това си деяние заслужавате строги последствия. Съд и затвор, както казвате, демократично. Макар, че вие барахте по мафиотски. Нали така представяте нещата пред ес.
Последни новини