Ардино почете Денят на българската азбука, просвета и култура

Ардино oтбeлязa 24 май –Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.Учeници, учитeли, дeцaoтдeтcкигрaдини, прocвeтни и културни дeйции граждани ceвключихa в трaдициoннoтooбщoгрaдcкoтържecтвo, зaдaзaявятпoчиттacипрeддeлoтoнa светитебрaтя Кирил и Мeтoдий.

КмeтътнaoбщинaAрдинo инж. Изет Шабан поздрави присъстващите по случай празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. „В необичайна обстановка – в условия на глобална пандемия, ние пак сме тук! С надежда да сме към финала на тази пандемия, ние отново си даваме среща тук, на площада в центъра на Ардино! Под националния ни трибагреник отбелязваме най-светлия празник - 24 Май. Този празник е символ на достойнство, традиция и духовност.Близките или по-далечни нам народи и страни нямат такъв празник. Той винаги ще ни напомня, че физическото оцеляване на всеки народ е свързано преди всичко с неговия дух, с неговата духовност“, изтъкна в приветствието си кметът на общината инж. Изет Шабан. От името на Общинския съвет и Общинската администрация той отправи към всички присъстващи най-искрени поздравления по случай 24 Май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. „Поздравявам от все сърце всички учители и ученици, дейците на културата, организаторите на младежките дейности и спортистите, като им пожелавам здраве, високо самочувствие и нови постижения!“, каза още инж. Изет Шабан.

В празничния концерт по случай 24 май участие взеха малчуганите от ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка”. Детската вокална група „Звънче“  при читалище „Родопска искра“ с ръководител Дамла Йорданова и танцовата група при ЦПЛР-ОДК с ръководител Светлана Карамфилова обраха аплодисментите на присъстващите. В програмата се включи и Елена Добрева от ЦПЛР-ОДК, която бе подготвила празнично стихотворение.

Организатори на културната проява бяха Община Ардино и Народно читалище „Родопска искра 1921“ – град Ардино.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини