28 °C

Ардино почете Денят на българската азбука, просвета и култура

Ардино oтбeлязa 24 май –Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.Учeници, учитeли, дeцaoтдeтcкигрaдини, прocвeтни и културни дeйции граждани ceвключихa в трaдициoннoтooбщoгрaдcкoтържecтвo, зaдaзaявятпoчиттacипрeддeлoтoнa светитебрaтя Кирил и Мeтoдий.

КмeтътнaoбщинaAрдинo инж. Изет Шабан поздрави присъстващите по случай празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. „В необичайна обстановка – в условия на глобална пандемия, ние пак сме тук! С надежда да сме към финала на тази пандемия, ние отново си даваме среща тук, на площада в центъра на Ардино! Под националния ни трибагреник отбелязваме най-светлия празник - 24 Май. Този празник е символ на достойнство, традиция и духовност.Близките или по-далечни нам народи и страни нямат такъв празник. Той винаги ще ни напомня, че физическото оцеляване на всеки народ е свързано преди всичко с неговия дух, с неговата духовност“, изтъкна в приветствието си кметът на общината инж. Изет Шабан. От името на Общинския съвет и Общинската администрация той отправи към всички присъстващи най-искрени поздравления по случай 24 Май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. „Поздравявам от все сърце всички учители и ученици, дейците на културата, организаторите на младежките дейности и спортистите, като им пожелавам здраве, високо самочувствие и нови постижения!“, каза още инж. Изет Шабан.

В празничния концерт по случай 24 май участие взеха малчуганите от ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка”. Детската вокална група „Звънче“  при читалище „Родопска искра“ с ръководител Дамла Йорданова и танцовата група при ЦПЛР-ОДК с ръководител Светлана Карамфилова обраха аплодисментите на присъстващите. В програмата се включи и Елена Добрева от ЦПЛР-ОДК, която бе подготвила празнично стихотворение.

Организатори на културната проява бяха Община Ардино и Народно читалище „Родопска искра 1921“ – град Ардино.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини