Анна Петрова с награда от кмета на Община Кърджали

Актрисата Анна Петрова от Театрално-музикален център – Кърджали беше отличена с плакет и грамота от кмета на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Призът е в категория „Театър“ и е за цялостно творческо присъствие в постановките от репертоарния афиш на театъра в Кърджали. Петрова е носител на „Златен кукерикон 2021“ за женска роля.

Анна Петрова завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Кръстьо Мирски. След това играе в различни театри в столицата и в страната. От 2016 г. е в актьорския състав и активно участва в репертоара на ТМЦ-Кърджали. Снимала е и множество филми.

Анна е един от най-популярните съвременни български драматурзи. Нейни пиеси, особено адаптации на мюзикъли и авторски комедии, се играят на почти всички големи сцени в страната. Най-известните и драматични творби са „Видело“, „Сводът“ и сценарият на филма „Кажи здравей на татко“. Има издадена книга с модерни пиеси.

Церемонията на Община Кърджали по награждаването на ученици, учители и дейци на културата се проведе в двора на Регионалния исторически музей при спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция.

Честит празник!

Това съобщиха от ръководството на театъра.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини