23 °C

Славейковци изпратиха поредния шампионски випуск

Изображение 1 от 2


  Мария Александрова е носител на стипендия "Кърджали" и първенец на випуск 2021 в "Славейков"
  Атанас Никол е носител на стипендия "Вълчо Милчев" и на Ротари клуб
  По традиционния тържествен начин бе ознаменуван 24 май в СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали. Випуск 2021 на най-голямото училище бе изпратен както подобава с красиво и много искрено тържество в двора на училището в присъствието на учители, родители, приятели и гости на абитуриентите.
  След химна на Р България зазвуча маршова музика и знаменната група зае своите места. Водещите Ана-Мария Славкова и Толга Мехмед от 10в клас представиха официалните гости - зам.областния управител на област Кърджали Севда Камбурова и секретаря на Община Кърджали Себахтин Риза. С много чувство в думите си се обърна към зрелостниците директорът на училището Милко Багдасаров.  Толкова успешен випуск рядко е бил изпращан. Един от друг по-талантливи, можещи и успешни млади хора - в спорта, науката и изкуствата. Той покани на сцената сред официалните гости бившия възпитаник на училището за шампиони Иван Герганов, един от най-успелите участници в Школата по математика, печелил европейски и международни първи места и понастоящем учредил стипендия за изявен славейковски абитуриент.
  Председателят на Ученическия парламент Деница Георгиева от 10г клас се обърна по традиция към завършилите вече ученици с благодарност за всичко, което са направили за и в името на училището и обеща да продължи всичко започнато от предишните председатели, две от които са сред абитуриентите.
  От името на випуск 2021 към присъстващите се обърна Атанас Ников, чието перо често му е осигурявало награди. За пореден път доказа, че има защо - искрено и неподправено красиво в речта си показа какво е за него училище "Славейков", в което се обучава 12 години. Не е чудно, че точно той получи стипендията, обявена от Иван Герганов и наречена по време на самото тържество на името на учителя по математика, променил живота на славейковските математици, Вълчо Милчев.
  Златното бухалче, което традиционно директорът Багдасаров връчва на първенеца на випуска, получи Мария Александрова, която през последните пет години също е възпитаник на Вълчо Милчев, има множество престижни награди от национални конференции на Българската академия на науките, приета е предсрочно в няколко университета, има отлични представяния в областта на българския и английския език. Мария също е от 12 години ученичка в СУ "П. Р. Славейков" и не крие привързаността си към училището.
  Като поздрави за абитуриентите и присъстващите на тържеството прозвучаха песните "Здравей, как си, приятелко" и "Заедно" в изпълнение на Мария-Магдалена Делчева, Гергана Карамоллова, Мариета Атанасова и Джулия Коджаманова.
  В края на тържеството се случи по традиция предаването на училищното знаме от досегашния знаменосец и асистентки - Стилиян Моллов, Преслава Митева и Александра Фенева, на новата знаменна група - единадесетокласниците Иван Димитров, Теодора Шанева и Радостина Кехайова. Последва прощаването на абитуриентите със знамето и любимите учители.
  След общите снимки зрелостниците се отправиха към украсените автомобили и направиха свое автошествие по предварително обявен маршрут по улиците на Кърджали, за да ознаменуват този ден подобаващо.
  Част от тях се отправиха заедно с учители към двора на Регионалния исторически музей, за да получат наградите си от кмета на Община Кърджали. Учениците Билге Мехмедали от 4в клас, Дамла Тасим от 6г клас и абитуриентката Антония Колева бяха отличените от инж. Хасан Азис ученици за своите постижения и класирания. От учителите плакети получиха Илиян Митков - начален учител, Антоанета Симеонова - учител по математика и Гергана Пърличева - учител по български език и литература. Колективна награда за своята многолика и интензивна дейност, издигаща престижа на община Кърджали, получи Ученическият парламент при СУ "Петко Рачов Славейков".
  Мария Александрова бе обявена за носител на стипендия "Кърджали" и наградена от кмета на Кърджали, а Атанас Ников получи награда от Ротари клуб.
  Нешка Шопова

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
  16 юни 2021
  Последни новини