За 15 поредна година община Кърджали връчи наградата „Стипендия Кърджали” на 4-ма зрелостници

За 15-та поредна година кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис връчи наградата „Стипендия Кърджали“. Този път отличените зрелостници бяха не трима, а четирима.    Наградите бяха връчени на тържествена церемония по повод 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност.

Наградените зрелостници са Диана Младенова Селикева - ученичка от XII  клас  в СУ „Йордан Йовков”, Йоана Добрева Павлова - ученичка от XII  клас  в СУ „Отец Паисий”,   Мария Александрова Александрова е ученичка от XII  клас  в СУ,,П.Р.Славейков” и Ради Мирославов Митрев  ученик от XII клас в ЕГ

Четиримата получиха своето публично признание на днешното тържество по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в двора на РИМ.

И четиримата нови носители на стипендията са предварително приети във ВУЗ и имат множество отличия и завоювани първи места в областни, национални и международни състезания и олимпиади през годините и са предварително приети във висшите учебни заведения.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини