19 °C

Даниел Делчев седна днес на стола на областният управител, Никола Чанев се върна в НАП

Изображение 1 от 3

  Днес бе първият работен ден като областен управител на Даниел Делчев. Досегашният му предшественик Никола Чанев се върна в НАП. Двамата се срещнаха в областна администрация, където се състоя процедура по предаването на властта. По оценка на двамата администратори това е проява на политическа култура. Такава обаче липсвало на други места в страната, където подобни церемонии не са се случили. Даниел Делчев не скри,че двамата с Никола Чанев са семейни приятели. Благодаря на Никола Чанев, че не остави администрацията на самотек,каза пред журналисти новият областен управител. Той посочи,че подобно цивилизовано предаване на властта е било винаги характерно за Кърджали.

  Никола Чанев направи кратка ретроспекция на управлението си. Той подчерта, че винаги се е старал за защитава интересите на гражданите и държавата. Отстоявал съм принципа регионалната власт да брани интересите на данъкоплатците. Спасихме 16 млн.лв. на гражданите. Водихме битка срещу увеличаването на данъците и таксите,припомни Никола Чанев.  Той посочи, че неговата администрация е осветлила Аферата „Мюмюн Али”,”златните имоти”,парцелирането на парк „Простор”.Никола Чанев отбеляза, че е имал три приоритета :инфраструктура; повишаване на доходите и образованието. Даде за пример реновирането на шосетата за Крумовград,Ардино и Мост, повишаването на минималните заплати от 460 на 650 лева, двойното увеличение на учителските възнаграждения;осигуряването  на 14 млн.лв.за ремонт на училища.

  Той е оглавявал битката с пандемията в областта.Кърджали е в тройката на най-добре справящите се области с коронавируса. Благодари на членовете на Областния кризисен щаб за всеотдайността им.

   Чанев каза,че не успял в мандата си да завърши новата спортна зала и околовръстния път.Текат процедури и пожелавам моите приемници да го направят ,каза бившият областен управител.

   Моята основна задача е да координирам институциите за провеждане на честни и демократични избори без корпоративен и контролиран вот,подчерта Даниел Делчев.Той не скри,че е притеснен за машиното гласуване. Даде за пример себе си,който се е сблъскал при последния вот с проблеми с машината за гласуване.

  Делчев каза също,че все още няма яснота за неговите заместници. Това ще реши служебния премиер следващата седмица.

  Новият губернатор сподели също че ще запази Областният кризисен щаб.Той ще инициира и среща с общинските кметове за партньорство по време на изборите.

   Никола Чанев подари на своя приемник националният трикольор и европейския флаг.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
  17 юни 2021
  Последни новини