Даниел Делчев седна днес на стола на областният управител, Никола Чанев се върна в НАП

Изображение 1 от 3

    Днес бе първият работен ден като областен управител на Даниел Делчев. Досегашният му предшественик Никола Чанев се върна в НАП. Двамата се срещнаха в областна администрация, където се състоя процедура по предаването на властта. По оценка на двамата администратори това е проява на политическа култура. Такава обаче липсвало на други места в страната, където подобни церемонии не са се случили. Даниел Делчев не скри,че двамата с Никола Чанев са семейни приятели. Благодаря на Никола Чанев, че не остави администрацията на самотек,каза пред журналисти новият областен управител. Той посочи,че подобно цивилизовано предаване на властта е било винаги характерно за Кърджали.

    Никола Чанев направи кратка ретроспекция на управлението си. Той подчерта, че винаги се е старал за защитава интересите на гражданите и държавата. Отстоявал съм принципа регионалната власт да брани интересите на данъкоплатците. Спасихме 16 млн.лв. на гражданите. Водихме битка срещу увеличаването на данъците и таксите,припомни Никола Чанев.  Той посочи, че неговата администрация е осветлила Аферата „Мюмюн Али”,”златните имоти”,парцелирането на парк „Простор”.Никола Чанев отбеляза, че е имал три приоритета :инфраструктура; повишаване на доходите и образованието. Даде за пример реновирането на шосетата за Крумовград,Ардино и Мост, повишаването на минималните заплати от 460 на 650 лева, двойното увеличение на учителските възнаграждения;осигуряването  на 14 млн.лв.за ремонт на училища.

    Той е оглавявал битката с пандемията в областта.Кърджали е в тройката на най-добре справящите се области с коронавируса. Благодари на членовете на Областния кризисен щаб за всеотдайността им.

     Чанев каза,че не успял в мандата си да завърши новата спортна зала и околовръстния път.Текат процедури и пожелавам моите приемници да го направят ,каза бившият областен управител.

     Моята основна задача е да координирам институциите за провеждане на честни и демократични избори без корпоративен и контролиран вот,подчерта Даниел Делчев.Той не скри,че е притеснен за машиното гласуване. Даде за пример себе си,който се е сблъскал при последния вот с проблеми с машината за гласуване.

    Делчев каза също,че все още няма яснота за неговите заместници. Това ще реши служебния премиер следващата седмица.

    Новият губернатор сподели също че ще запази Областният кризисен щаб.Той ще инициира и среща с общинските кметове за партньорство по време на изборите.

     Никола Чанев подари на своя приемник националният трикольор и европейския флаг.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини