ГЕРБ стресна премиерът Денков, той дава заден ход за областните управители

Коалицията ГЕРБ-СДС стресна премиерът акад.Николай Денков, като поиска сериозни консултации преди назначаването на новите областни управители. Академикът бе принуден да обяви,че с бъдещите назначения няма да се бърза и че още известно време настоящите губернатори ще заемат постовете си,макар и в оставка.

  От ГЕРБ-СДС настояват за сериозни консултации на всички нива преди да се правят кадрови рокади.Искат кандидатурите за областни управители да се обсъждат на регионално ниво между областните лидери на партиите в управляващата коалиция,да има разговори между парламентарните групи и да се финализират в кабинета Денков-Габриел.

  Междувременно стана известно,че коалицията ПП-ДБ има сериозни затруднения с номинациите за областен управител в Кърджали.Причината е,че изявените й активисти нямат необходимия образователен ценз.Предложение е направено на бивш зам.-кмет но той е отказал.В обръщение бяха пуснати две имена,но те не отговарят на условията.Съветникът от ДСБ Радослав Милев бе посочен в медийното пространство за фаворит.Той има безспорен политически опит и изявена гражданска позиция,но му липсва магистърска образователна степен.Това е необходимо условие ,за да заеме поста областен управител.Същата пречка препятства и другият кандидат за губернатор от Продължаваме промяната Шабан Мустафа Исмаил.Той има образователна степен бакалавър и въпреки управленския си опит в бизнеса не би могъл да се изяви на това поприще.

 За Кърджали бг вести Шабан Мустафа Исмаил посочи,че не е бил уведомен за намеренията на ПП-ДБ да го номинира за областен управител.Запознат съм с намеренията на премиерът Денков и ако те се осъществят града само ще спечели,подчерта Шабан Мустафа Исмаил.Ще припомним,че той бе спряган за водач на листата на коалицията на последния вот в Кърджали,но в последния момент бе изместен от ген.Атанас Атанасов.

  Тепърва предстои обсъждането на кандидатурите.Имам мотивация.Трябва да разчупим стереотипите ,както в София, така и в Кърджали.Тук има много проблеми за решаване.Срещам се с хората,както в Кърджали,така и в селата.Те поставят много проблеми.Позицията на областен управител играе решаваща роля в решаването им.Последователно отстоявам идеалите си,заключи Шабан Мустафа Исмаил.

  За сега е ясно,че настоящият областен управител в оставка Даниел Делчев ще продължи да изпълнява задълженията си.Той не дава изявления за медиите за мотивите за подадената оставка.Не е ясно също,дали тя ще бъде приета,след като е известна неговата колаборация с „Продължаваме промяната”.За сега от ГЕРБ-СДС са категорични , че няма да подкрепят оставането му на поста. С гневен пост срещу него във Фейсбук излезе днес областната координаторка на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    Кърджалиец
    1 -1
    20:51, 15 юни 2023
    Категорична смяна! Зам. Областния беше компрометиран, назначен от милиционерската олигархия /мафия /срам беше за нас кърджалийци! Няма никаква култура и познания за този пост!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини