Изгониха Лютви Местан от съдебната зала в Кърджали

Отстраниха обвиняемия Лютви Местан от заседанието по делото за катастрофата, в която загина 6-месечно бебе.

Заседанието в Окръжния съд в Кърджали не протече гладко и продължи над 6 часа. След множество заблежки, отправени към Местан заради поведението му в залата, той беше изгонен. 

Лидерът на ДОСТ обвини в лъжесвидетелстване директора на Областното пътно управление. 

Катастрофата се случи през април 2019 г. - автомобилът на Местан навлезе в главния път за Маказа и се удари в движеща се по него кола. При произшествието загина 6-месечно бебе, което е било на задната седалка на блъсната кола. Бащата на детето, който е бил зад волана, също е обвиняем.

Лютви Местан е обвинен, че не е спрял на знак "Стоп", с което предизвиква пътния инцидент. Лидерът на ДОСТ обаче е категоричен, че не е имал видимост и че е липсвала правилната пътна маркировка:

"Те твърдят, че храстите били дребни. Ето един от няколкостотинте храсти, изсечени, това е точно 2,97 м. При положение, че колата - обект на моята видимост, е висока само 140 см. Затова реагирах, защото усещам една брутална тенденция, която се опитва да изгради образа на убиец на дете на един политик, който няма никаква вина за това пътнотранспортно произшествие", заяви пред bTV Местан.

Бащата на загиналото 6-месечното бебе не проговори по време на днешното заседание. 

Изслушванията по делото продължават днес. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини