21 °C

Инж.Кяшиф Кяшиф пред европейски посланици:Ние правим имиджа на България!

  Ние правим добрия имидж на България! Страната ни няма добра слава в Европа. Участваме в международни панаири. Контрагентите ни идват да видят нашите заводи в Джебел. Остават силно впечатлени. Изненадани са от технологичното ниво, от организацията на производство, от социалната ни политика.Това заяви пред техни превъзходителства посланиците на Република Чешка и Словакия  д.ф.н. Лукаш Кауцки и  Мануел Корчак, както и почетния консул на Чехия в България Иван Соколов , собственикът и управител на машиностроителната компания Kyashif  ЕООД дипл.инж.Кяшиф Кяшиф.

   Той подчерта, че в условията на пандемия рязко са се увеличили поръчките към фирмата от цяла Европа , а и извън нея. Печелим клиенти с качество и добри цени. Организацията на работа се базира на високотехнологични машини и роботи. Работим в перспектива, като зареждаме с материали за 2022 г.,докато други производители изпитват затруднения . Хидравличните цилиндри се ползват на всякъде от рудниците под земята,до самолетите във въздуха. Нашето производство е високо ценено, каза още дипл.инж.Кяшиф Кяшиф. Той посочи още,че пред откриване е трети завод на компанията. Той ще произвежда големи хидравлични цилиндри. Така се произвежда цялата гама-от малки до големи цилиндри. Предстои изграждането в Кърджали на завод,оборудван изцяло с роботи.

  Гостите имаха възможност да разгледат заводите и да изразят впечатленията си.

    Радвам се,че се запознахме с условията и организация на работа. Впечатлени сме от бизнесуспеха. Много се радвам,че имах възможността да се запозная, с човек постигнал толкова много в машиностроенето. Това сподели Н.Пр. д.ф.н Лайош Кауцки.

   Благодарим за гостоприемството. Засегнахте важни точки от бизнеса. Важен е проблемът с имиджа на страната Ви. Благодарение на Вас виждаме промяна в тази тенденция. През последната година Словакия бележи 30% ръст в износа за България, каза от своя страна Н.Пр.Мануел Корчак.

    Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф изрази задоволство, че работи успешно с контрагенти от Чешката република и Словакия. Пред гостите той представи накратко историята на компанията.

   Завършва Техническия университет в София през 1977 г.Разпределен е в „Пневматика”-Кърджали. Две години по-късно е натоварен да изгради цех в Джебел. Получава 4 стари струга и 2 бормашини. Назначени са 8 работници. Официалното откриване става на 10 октомври 1980 г. Датата остава трайно запечатана за него и семейството му. Половин час след официалната церемония се ражда дъщеря му Сибел.  Чества се и Деня на машиностроителя . Селищен празник отбелязва Джебел.

  Постепенно под  ръководството на дипл.инж.Кяшиф Кяшиф компанията се разраства. Днес в нея работят 500 души. Шест автобуса карат работници от съседни градове. Очакват се и специалисти от Гърция. Минималната работна заплата е 1000 лева,а средната 2000 лева. Осигурена е безплатна храна,здравеопазване от лекар, както и безплатен транспорт.

    Причинената от пандемията икономическа криза не се отразява на производството. Нещо повече то бележи ръст. Печалбата на компанията расте. Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф казва, че е засегнат от факта,че държавни ръководители хвалят компания ,заради усвоени помощи, а не обръщат внимание на печеливши фирми като неговата. Ние плащаме данък печалба,който отива за помощи на други,които не работят,подчерта Кяшиф Кяшиф.

    Той посочи,че по време на предизборната кампания фирмата е била посетена от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, както и от представители на БСП и Демократична България. Очаква за тези избори да дойде и бившия премиер Бойко Борисов.

    Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф сподели,че има приемственост в бизнеса. Дъщеря му Сибел отговаря за продажбите и има голям принос за успеха на компанията. Синът му Месру пък въвежда уникална система  Майкрософт Дайнамикс, което подобрява рязко организацията на производство.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Дж
   Джебел басма
   2 0
   10:05, 15 май 2021
   В цялото му семейство са двойни агенти .
  • 2
   На
   НАБЛЮДАТЕЛ
   1 -1
   10:29, 15 май 2021
   Кяшиф и един фукльо и толкова. Другия като него е оня директор на дънди -голяма конкуренция на фукльовци. По стиснат човек от него няма. Другото е евтин пиар за евтини хора. Има други фирми в региона които го превъзхождат но не се афишират.
   Затова поспрете се малко и по скромно. Виждам колко реклами и обяви постоянно рекламирате но хора при вас не идват. Защо ли..... Отговора е по горе.
  • 3
   Др
   Драганов
   0 0
   22:10, 24 май 2021
   Пукайте се завистници !

  Хороскоп за 15.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  15 юни 2021
  Последни новини