Инж.Кяшиф Кяшиф пред европейски посланици:Ние правим имиджа на България!

    Ние правим добрия имидж на България! Страната ни няма добра слава в Европа. Участваме в международни панаири. Контрагентите ни идват да видят нашите заводи в Джебел. Остават силно впечатлени. Изненадани са от технологичното ниво, от организацията на производство, от социалната ни политика.Това заяви пред техни превъзходителства посланиците на Република Чешка и Словакия  д.ф.н. Лукаш Кауцки и  Мануел Корчак, както и почетния консул на Чехия в България Иван Соколов , собственикът и управител на машиностроителната компания Kyashif  ЕООД дипл.инж.Кяшиф Кяшиф.

     Той подчерта, че в условията на пандемия рязко са се увеличили поръчките към фирмата от цяла Европа , а и извън нея. Печелим клиенти с качество и добри цени. Организацията на работа се базира на високотехнологични машини и роботи. Работим в перспектива, като зареждаме с материали за 2022 г.,докато други производители изпитват затруднения . Хидравличните цилиндри се ползват на всякъде от рудниците под земята,до самолетите във въздуха. Нашето производство е високо ценено, каза още дипл.инж.Кяшиф Кяшиф. Той посочи още,че пред откриване е трети завод на компанията. Той ще произвежда големи хидравлични цилиндри. Така се произвежда цялата гама-от малки до големи цилиндри. Предстои изграждането в Кърджали на завод,оборудван изцяло с роботи.

    Гостите имаха възможност да разгледат заводите и да изразят впечатленията си.

      Радвам се,че се запознахме с условията и организация на работа. Впечатлени сме от бизнесуспеха. Много се радвам,че имах възможността да се запозная, с човек постигнал толкова много в машиностроенето. Това сподели Н.Пр. д.ф.н Лайош Кауцки.

     Благодарим за гостоприемството. Засегнахте важни точки от бизнеса. Важен е проблемът с имиджа на страната Ви. Благодарение на Вас виждаме промяна в тази тенденция. През последната година Словакия бележи 30% ръст в износа за България, каза от своя страна Н.Пр.Мануел Корчак.

      Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф изрази задоволство, че работи успешно с контрагенти от Чешката република и Словакия. Пред гостите той представи накратко историята на компанията.

     Завършва Техническия университет в София през 1977 г.Разпределен е в „Пневматика”-Кърджали. Две години по-късно е натоварен да изгради цех в Джебел. Получава 4 стари струга и 2 бормашини. Назначени са 8 работници. Официалното откриване става на 10 октомври 1980 г. Датата остава трайно запечатана за него и семейството му. Половин час след официалната церемония се ражда дъщеря му Сибел.  Чества се и Деня на машиностроителя . Селищен празник отбелязва Джебел.

    Постепенно под  ръководството на дипл.инж.Кяшиф Кяшиф компанията се разраства. Днес в нея работят 500 души. Шест автобуса карат работници от съседни градове. Очакват се и специалисти от Гърция. Минималната работна заплата е 1000 лева,а средната 2000 лева. Осигурена е безплатна храна,здравеопазване от лекар, както и безплатен транспорт.

      Причинената от пандемията икономическа криза не се отразява на производството. Нещо повече то бележи ръст. Печалбата на компанията расте. Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф казва, че е засегнат от факта,че държавни ръководители хвалят компания ,заради усвоени помощи, а не обръщат внимание на печеливши фирми като неговата. Ние плащаме данък печалба,който отива за помощи на други,които не работят,подчерта Кяшиф Кяшиф.

      Той посочи,че по време на предизборната кампания фирмата е била посетена от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, както и от представители на БСП и Демократична България. Очаква за тези избори да дойде и бившия премиер Бойко Борисов.

      Дипл.инж.Кяшиф Кяшиф сподели,че има приемственост в бизнеса. Дъщеря му Сибел отговаря за продажбите и има голям принос за успеха на компанията. Синът му Месру пък въвежда уникална система  Майкрософт Дайнамикс, което подобрява рязко организацията на производство.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Дж
      Джебел басма
      5 0
      10:05, 15 май 2021
      В цялото му семейство са двойни агенти .
    • 2
      На
      НАБЛЮДАТЕЛ
      4 -1
      10:29, 15 май 2021
      Кяшиф и един фукльо и толкова. Другия като него е оня директор на дънди -голяма конкуренция на фукльовци. По стиснат човек от него няма. Другото е евтин пиар за евтини хора. Има други фирми в региона които го превъзхождат но не се афишират.
      Затова поспрете се малко и по скромно. Виждам колко реклами и обяви постоянно рекламирате но хора при вас не идват. Защо ли..... Отговора е по горе.
    • 3
      Др
      Драганов
      0 -2
      22:10, 24 май 2021
      Пукайте се завистници !
    Последни новини