18 °C

Отровното трио и ЕНП против връщането на Стамен Янев в Българската агенция за инвестиции

Отровното трио и Единната народна партия се обявиха против връщането на Стамен Янев на длъжността Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. 

Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов. За нас това е вкопаване във властта на вторият ешелон на ГЕРБ и предизвиква съмнение за задкулисни партньорства, се казва в съобщение на "Отровното трио" и ЕНП. 

Янев ръководеше Българската агенция за инвестиции точно във времената, когато приятелските бизнес кръгове на властта биваха предпочитани пред чуждите инвеститори, а те на свой ред напускаха България. Страната ни пропусна много възможности да се позиционира като привлекателна инвестиционна дестинация, се казва още в текста им. И още: Очаквахме проверка на г-н Янев като шеф на агенцията по обществени поръчки по европейски програми, проведени по меко казано съмнителен начин. Заемането на този пост блокира тази възможност и дава шанс следите да бъдат заметени.

Аргументът за назначението на г-н Стамен Янев е дългият му опит, но в модерната ни история Бойко Борисов има най-голям опит като премиер! С акта на назначение даваме сигнал на чуждите инвеститори, че от страната ни могат да очакват същата политика, като до ден днешен. Същият господин е в управлението на Българската банка за развитие, като председател на Надзорния съвет, където човек не можеше да попадне без благословията на официалните и неофициалните центрове за влияние, които до вчера управляваха България.

Ние категорично подкрепяме преструктуриране на БАИ и смяна на нейното ръководство, но не и реставрация на хора, които представляват властта, отхвърлена от българския народ на избори, твърдят още от Отровното трио и Единна народна партия. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Да
  да попитам!
  4 -1
  22:30, 14 май 2021
  Това пред тях на масата билетчета за търкане изпратени от Божков ли са ?
 • 2
  Въ
  Възмутен
  2 0
  01:02, 15 май 2021
  Абе тия дето са тръгнали да са против връщането на г-н Стамен Янев защо не направиха абсолютно нищо свестно докато бяха пишман депутати!
  Само с интриги и кавги ви се занимава!
  Ама втори път в парламента няма кой да ви избере да влезете!
  Ние обикновените читатели не пасем трева!
  Разбираме кой за нищо не става!
  Вие трио и така нататък сте от този калибър!
  Вече и на снимка не ща да ви гледам!
  Изчезнете от новините!
Последни новини