Европейският съюз откри свое Регионално представителство в Пловдив

Регионалното представителство на Европейския съюз „Европа директно” в Пловдив бе открито на 11 май. То се намира на  ул. „Константин Фотинов“ № 15.

В него всеки може да се консултира за европейските политики, административните условия, които важат за всички граждани на ЕС.

Могат да дават идеи и предложения, да осъществяват пряка връзка чрез центъра с европейските институции, да търсят съдействия за работа, образование, пътуване в други държави-членки на ЕС, да се консултират по въпроси, засягащи финансовите и пенсионни условия за онези, които са работили в чужбина.

„Тези центрове подпомагат европейските структури да осъществяват по-пряка връзка с гражданите, както и обратния процес“, каза координаторът и ръководител на центъра Красимир Лойков. 

„Гражданите на Пловдив и областта, ще имат възможността да получат по-лесен, по-бърз и най-вече адекватен достъп до информация по всички въпроси относно правата и възможностите за бизнес, работа, образование, живот и пътуване в държавите-членки на ЕС“, заяви в своето приветствие старши експертът в отдел „Правен и административен контрол“ в Областна администрация Маргарита Вранкова.

Тя уточни, че Областната управа в Пловдив е работила с г-н Лойков и неговия екип в реализирането на редица инициативи, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС и избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г., и с радост ще подкрепи и бъдещи такива. Освен нея от Областна управа бе и Дамяна Тюлева, старши експерт в отдел „Координация и европейска интеграция“.

На церемонията по откриването присъстваха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България Теодор Стойчев, трима почетни консули на страни-членки на ЕС в Пловдив, сред които д-р Мариана Чолакова, Джузепе Де Франческо – почетен консул на Италия в Пловдив и доц. д-р Иван Соколов, почетен консул на Чехия в Пловдив. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини