20 °C

Президентът Румен Радев назначи служебно правителство и насрочи парламентарни избори

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България.

Служебен премиер ще бъде Стефан Янев, съобщи прессекретариата на държавния глава.

С друг указ държавният глава разпусна 45-ото Народно събрание и насрочи парламентарни избори.

Това ще бъде 6-ият служебен кабинет в най-новата ни история и втори за президентския мандат на Радев.

Служебното правителство е в следния състав:

Стефан Янев - служебен министър-председател на Република България

Гълъб Донев - служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика

Бойко Рашков - служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи

Атанас Пеканов - служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства

Асен Василев - служебен министър на финансите

Георги Панайотов - служебен министър на отбраната

Д-р Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването

Доц. д-р архитект Виолета Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството

Николай Денков - служебен министър на образованието и науката

Светлан Стоев - служебен министър на външните работи

Янаки Стоилов - служебен министър на правосъдието

Проф. Велислав Минеков  - служебен министър на културата

Асен Личев - служебен министър на околната среда и водите

Проф. Христо Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите

Георги Тодоров - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Кирил Петков - служебен министър на икономиката

Андрей Живков - служебен министър на енергетиката

Стела Балтова - служебен министър на туризма

Андрей Кузманов - служебен министър на младежта и спорта

Коментари в сайта (2)

 • 1
  :)
  : )
  4 -1
  15:59, 11 май 2021
  Крадливи гербераcти, започвайте да виете.
  • Ба
   Баланс
   2 0
   23:10, 11 май 2021
   Чистка до дупка по всички етажи , до ниво общ работник !
   Долни псета самозабравихте се през годините на управлението ви.

Още новини

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини