Ще отнеме ли Apple първото място на Samsung в европейския пазар на смартфони

Samsung и Apple продължават да задават тенденциите в мобилната индустрия. Премиерата на Samsung Galaxy S21 серията подсигури солидни продажби за компанията. В същото време високият интерес към iPhone 12 продължава да гарантира успеха на Apple през първото тримесечие. Двете компании отчитат сериозни продажби и ще продължат да се конкурират за лидерската позиция.

Последният анализ на CounterpointResearch е насочен към баланса на силите в европейския пазар на смартфони от началото на годината досега. Данните разкриват, че конкуренцията на континента се засилва с всеки изминал месец. Първото тримесечие на годината регистрира ръст в продажбите на европейския пазар от 6%.

Премиерата на нови устройства допринася за по-високото търсене на потребителите към нови устройства. Samsung продължават да са най-големия производител на смартфони в Европа  за този период и притежават 32% дял. Това е ръст от 13% и затвърждава водещата роля на корейския гигант сред европейските потребители.

Аpple също отчитат добро представяне и разширят своето присъствие до 28% дял. Това е възможно, благодарение на 31% ръст в продажбите през първото тримесечие. По този начин големият интерес към iPhone 12 позволява разликата между двете най-успешни компании да бъде само 4%. Едва ли ще се изненадате, че Xiaomi е на третата позиция и регистрира невероятен ръст в продажбите от 73%.

В момента китайския производител притежава 18% дял на европейския пазар и планира да се превърне в още по-сериозен конкурент на Samsung и Apple. Въпрос на време е компанията да премине границата от 20%, което може да се случи още през второто тримесечие на годината.

Популярността на Xiaomi Mi 11 гамата е с основен принос компанията да увеличи присъствието си за сметка на други производители като Oppo, Huawei и OnePlus.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини