Ремонтираха сградата на Районен съд - Ардино по проект „Красива България“

Успешно приключиха дейностите за основно саниране на сградата на Районен съд – Ардино. Обновяването бе осъществено по проект „Красива България“ към МТСП по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“, по която Община Ардино кандидатства в края на 2019 година.

След одобряването на предложението от Висш съдебен съвет (ВСС), който се явява бенефициент по проекта и след упълномощаване на Председателя на Районен съд - Ардино за усвояване на средствата по проекта, през 2020 година всички тези дейности по осъвременяването на Районен съд – Ардино бяха успешно осъществени.

„Удовлетворени сме от постигнатото, защото проектът бе реализиран в условия на пандемия от COVID 19 и по време на работен процес. Подобрихме изцяло енергийната ефективност на сградата. Извършено бе пълно външно саниране с поставяне на качествена топлоизолация, смяна на старата дограма на прозорци и врати, подмяна на отоплителния уред. Преминахме на екологично пелетно гориво и в сравнение със стария котел, който беше на дърва и въглища, в момента сме на 40% икономия в сравнение с отоплителния период на миналата година. Положена е вътрешна облицовка на всички работни помещения чрез поставяне на най-качествения ламинат за обществени помещения. Санира се изцяло единствения санитарен възел, който се намира на третия етаж на сградата. Обособихме втори такъв на втория етаж на сградата, където се намира и Териториално отделение – Ардино към Районна прокуратура – Кърджали“, сподели И.Ф. Председател на Районен съд – Ардино Валентин Петров. Той уточни, че освен по проект „Красива България“ е получено финансиране за частичен ремонт от ВСС. Средствата са послужили за обновяване на стълбището и всички общи части на сградата.

Председателят Валентин Петров от свое име и от името на целият колектив на Районен съд – Ардино изрази своята искрена благодарност към ръководството на Община Ардино, в лицето на кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, както и към Съдийската колегия на Висш съдебен съвет за това, че се реализирани добри практики.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини