"Демократична България" поиска анкетна комисия за Росенец, но ГЕРБ ги изпревари

В изявление веднага след Христо Иванов, Тома Биков обяви, че ГЕРБ вече е събрана необходимите 48 подписа и е готова незабавно да внесе предложение за комисия за Росенец и призова желаещите да се присъединят.

От името на "Демократична България" председателят на групата Христо Иванов обяви, че ще поиска съставяне на временна парламентарна комисия за разследване на случая "Росенец", обсъждан в последните дни от ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Темата "Росенец" не слиза от дневния ред защото този случай е наистина емблематичен за това, че в България има хора над закона, обслужвани от институциите. В България продължава да има яхтено пристанище, регистрирано като земеделски имот в морето", обясни Христо Иванов.

Ние се стремим към дълбока системна промяна, не само да бъде сменен един премиер с друг, каза той, за да бъде изкоренена корупцията. Нека надзърнем с този "Дисниленд" на корупцията - Росенец.

"Нека видим истината за това как институциите са си затваряли очите, как не са правили проверили, как са били регистрирани обекти, които не би трябвало да са", призова Христо Иванов.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    33
    333
    2 -1
    11:26, 21 апр 2021
    Утайките на обществото са в герб!Те са много опасни!

Още новини

Последни новини