Президентът Румен Радев ще връчи утре мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи утре мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Кандидатът ще е Даниел Митов, стана ясно след днешните консултации на държавния глава с политическите партии и парламентарни групи от 45-ото Народно събрание.

В президентството не се явиха двама лидери на политически партии - Бойко Борисов, премиер в оставка, който в момента е в отпуска. Не дойде и Слави Трифонов, който се намира в изолация след положителен тест за коронавирус от деня след изборите на 4 април. 

Консултациите не дадоха еднозначен отговор дали ще бъде излъчено правителство. От ГЕРБ заявиха, че може да не внесат състав на ново правителство, ако не си осигурят мнозинство. Остана неясно и дали "Има такъв народ" ще предложат състав на министерски съвет, ако получат втория мандат.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ko
    Kolev
    5 -7
    19:20, 19 апр 2021
    Точно така, набързо да се минава през процедурите и след великден - служебен кабинет. А после промени в изборния закон и смяна на държавните структури отговарящи за изборите. Нататък е ясно - ГЕРБ отива в историята.
    • ... и блажени са вярващите!
    • Уч
      Учител
      6 -5
      20:03, 19 апр 2021
      Абе тоя президент не ви ли прилича на фалирал зарзаватчия ?
    • Ма
      мастера
      4 -3
      20:16, 19 апр 2021
      прилича на кифладжия
  • 2
    Il
    Illinois
    4 -7
    19:59, 19 апр 2021
    Шайката крадливият пeдераст от Банкя приключи.
    • Яс
      Ясно е,като бял ден
      3 -3
      20:07, 19 апр 2021
      Сега стана ясно,че ДПС е партия ,която отгледа Слави,Корнелия,Христо и Мая. Президента-предател е координатор, а началниците му са в Москва.
  • 3
    Би
    Бибитко
    3 -1
    21:08, 19 апр 2021
    Всички коментари от едно IР от един и същ герберски трол. Ще пише още 1-2 седмици и после "Адио Рио".
    • Ка
      какво после
      1 -3
      22:00, 19 апр 2021
      да не се каниш да мреш ? IP ми е постоянно не съм трол, но не ми харесват тези интриганти, които впрегнаха и някои им повярваха за да правят митинги и затварят улици! За да могат те да влезнат в парламента, а на тези от улицата среден пръст и излъгани надежди!
Последни новини