Мустафа Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, загубили изборите

"ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха изборите. Изразихме нашата готовност за евентуална подкрепа на правителство, предложено от трите нови партии в НС", това каза в началото на консултациите с президента Румен Радев лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той подчерта обаче, че заедно с това са казали свои приоритети, които биха могли да бъдат приоритети на правителството. На първо място това е борбата с ковид кризата - по-скоро социалните и икономически мерки, и ускорената ваксинация.

Като приоритет ДПС определя и изготвяне на Плана за възстановяване и устойчивост, както и подготовката на държавата за следващия оперативен период.

Важен приоритет за ДПС е и "достойното ни членство в евроатлантическите структури, защото в момента текат много важни дебати и в тях България трябва да участва, и то да участва с достойнство", каза Карадайъ.

За ДПС е важна и програмата за ускорено икономическо развитие на България. "2% икономически ръст не е достатъчен и се налага поне три пъти по-ускорено развитие", каза още Карадайъ.

"Ние разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна. В няколко насоки - да спрем омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията в политиката. Да възстановим политическата нормалност, да възстановим демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. Последните 4 години ние от ДПС не се спряхме да повтаряме, че е нужен диалог между институциите, между политическите партии, за да има нормалност в политиката", каза още лидерът на ДПС.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    Ба си
    9 0
    14:30, 19 апр 2021
    Ба си пълшоците. Въртят го сучат го и те винаги прави. Тези предатели са от етническа партия, която е оставена от правосъдието.
    • Ха
      Хааха
      3 -1
      15:12, 19 апр 2021
      Тези предатели държат чрез Тим металургия на България, чрез Костов митниците(карго, трафик), тецове, земеделието, няколко общини, Гайтански, Васил Божков и задкулистно оправляват България
  • 2
    Т.
    Т.Е.
    3 0
    16:14, 19 апр 2021
    Ще има от баницата и за Дългия и за Галевица!
Последни новини