Такситата в София поскъпнаха, в Хасково – не

Изображение 1 от 2

    Таксиметровите превози в София вече са на по-високи цени. Причината е, че от 2 май влиза в сила по-висока първоначална такса. Увеличението в столицата провокира интереса на хасковлии, които се чудеха дали ще има поскъпване и в Хасково.

    Увеличение на цените в областния град няма, увериха от таксиметровия бранш в Хасково.

    „Поне до лятото няма да има увеличение на таксиметровите услуги“, заяви Иван Иванов, един от ръководителите на таксиметрова фирма в областния град. Според него поскъпване може да се очаква едва след месеци, предвид поскъпването на горивата, поскъпването на частите за автомобилите, както и повишаването на осигуровките.

    Допълни, че по принцип Общинският съвет в Хасково задава рамки на първоначалната тарифа – минимална и максимална цена. Още обаче нямало решение за увеличение на тези цени. Той изрази мнение, че не е редно местният парламент да се меси в бизнеса.

    Че няма поскъпване на цените в Хасково, потвърдиха и таксиметрови шофьори. Те припомниха, че цените на услугите в областния град бяха повишени през лятото на миналата година. Първоначалната такса беше вдигната от 1.10 на 1.35 лева. Дневната и нощната стойност за километър беше увеличена средно с 10 стотинки. Престоят за минута пък бе увеличен с около 15 стотинки. Актуален ценоразпис на една от таксиметровите фирми в Хасково може да видите на една от снимките.

    От таксиметровия бранш заявиха, че все още очакват обещаното от община Хасково очертаване и обозначаване на стоянките – да се разчертаят паркоместата на пиаците, но и да се поставят табели с брой места за таксита.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Лу
      лудия Макс
      9 -2
      15:48, 12 апр 2021
      "Като види магарето че подковават коня и то ще поиска"! Още не са видели новината местните ни бакиши.
    • 2
      По
      Поп Минчо
      6 -4
      18:36, 12 апр 2021
      Друго си е в София!!!! Аз преди два месеца ходих на тийм билдинг в Семинарията. От Гарата до Семинарията ми взеха 35 лева. Но таксито беше от класа, шофьора спретнат и ухаещ на одеколон (от скъпите) ром. Да ти е кеф да си платиш... Абе друг живот се живее там. Европейски!
    • 3
      Ел
      Елена
      12 0
      21:04, 12 апр 2021
      Хасковските таксиджии първо да се научат да си поддържат колите, че 80% от такситата са ужасно мръсни, вонящи, шофьорите им също! Не разбирам как работят самите те на такава мръсотия! Разбира се, има и много чисти коли, с любезни шофьори, но са рядкост.
    • 4
      Г-
      Г-жа Димитрова
      5 0
      21:29, 12 апр 2021
      Трябва да си избираме в кое такси да се качваме.Аз лично си избирам, чисто и с любезен шофьор.....че има едни мърлювци. Така ще се научат,че освен да карат, трябва и да си мият колите.Няма проблем да дам повече пари,но да се возя на чисто такси.
      • Ко
        Колев
        2 0
        10:54, 13 апр 2021
        Е, как да си го избереш. Ако тръгваш от стоянка и са пет таксита - да си избереш, ама ако го поръчаш -каквото дойде или ти пратят, няма как да го откажеш особено ако и бързаш.
    • 5
      По
      попадя
      4 0
      23:13, 12 апр 2021
      най-чистите и ухаещи на парфюм са нелегалните от Орфей клиентите им се радват все едно кацат като муха на л****
    • 6
      45
      456
      4 0
      01:37, 13 апр 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      To
      toro
      2 0
      10:59, 13 апр 2021
      За 20 години откак ползвам таксита в Хасково /средно по 2-3 пъти седмично/ много, ама много рядко съм попадал на чисто такси. В добавка, покрай тоя вирус гледам и клиентите им намаляха, остава и цените да вдигнат и не знам вече кой ще се качи. Хасково не е София все пак.
    • 8
      То
      Тодор
      3 -2
      15:19, 13 апр 2021
      А тези дето крадат клиентите на трорелейбуса кога най накрая да им нчукат по едни актове по 5000лв и да им конфискувне на колите и наче няма да се оправят къде е общинска полиция
    Последни новини