Кери Мълиган получи наградата "Авангард" на фестивалa в Санта Барбара

Британската актриса Кери Мълиган получи наградата "Авангард" на 36-ия Международен филмов фестивал в Санта Барбара, САЩ, съобщи "Варайъти".

Тридесет и пет годишната Мълиган прие отличието за изпълнението си във филма "Момиче с потенциал" на виртуална церемония. Призьорката беше представена от Пийт Хамънд от сайта Дедлайн и екранната си партньорка в "Момиче с потенциал" Лавърн Кокс.

Наградата "Авангард" - признание за актьори, "които с решителността си достигат нови върхове в своя занаят", е учредена през 2008 г. Първият й носител е Райън Гослинг. С отличието са удостоявани също Лора Дърн, Майкъл Б. Джордан, Уилям Дефо, Кейси Афлек, Мишел Уилямс.

Наградата "Авангард" е поредното признание за Кери Мълиган за изпълнението й в "Момиче с потенциал". За ролята си във филма британската актриса е номинирана и за "Оскар". Мълиган ще се съревновава за приза на американската киноакадемия за главна женска роля с Андра Дей за "Съединени американски щати срещу Били Холидей", Франсис Макдорманд за "Земя на номади", Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса" и Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си". 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини