Връчиха наградите за превод в конкурса за Месеца на Америка

В Библионет центъра на Регионална библиотека бяха връчени наградите на победителите в  конкурса за превод в програмата на Месеца на Америка в Кърджали

Победителите в  тазгодишния  конкурс за превод от английски на български език бяха обявени днес от преводачите Алеко Дянков и Милена Попова чрез скайп видеовръзка. В присъствието на учителите Петя Илиевска от ЕГ „ Христо  Ботев”, София Калинова от СУ „Отец  Паисий” и Марин Моллов от СУ „П.Р.Славейков”  председателят на Дружеството „Приятели на Америка” Валентина Иванова  отвори пликовете с отличенитес 1 награда в трите възрастови групи . Носители на първа награда са: Ана-Мария Славкова от 10-ти клас на СУ „Петко Р. Славейков“, Илияна Терзиева от 11-ти клас на СУ „Отец Паисий“ и Мария Александрова от 12-ти клас при СУ „Петко Р. Славейков“. Наградите за победителите – таблет са осигурени от посолството на САЩ. Допълнително ще бъдат обявени втора и трета награда в трите възрастови групи.

В езиковия конкурс за превод бяха предложени текстове от  художествени произведения, подбрани от компетентно жури в състав Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисията за българо-американски образователен обмен „Фулбрайт“ и преводачите Алеко Дянков и Милена Попова.

В тазгодишния  традиционен конкурс за превод от английски на български език, който се проведе като част от програмата на Месеца на Америка, се включиха 52 ученици от 10, 11 и 12 клас от кърджалийските училища. Конкурса се състоя през месец февруари в читалните на  Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“, при спазване на всички противоепидемични  мерки.

Това съобщиха от ръководството на библиотеката.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини