Настойник на психично болен мъж продаде апартамента му

65-годишен мъж ще остане на улицата, след като домът му бе продаден. Случаят възмути съседи и приятели на потърпевшия. Стамен е психично болен от дете. След смъртта на баща му за него се грижат приятели от детството. През 2020 г. му е назначен настойник, а апартаментът, който се намира в центъра на Казанлък, е продаден на двойно по-ниска цена именно от него. Прокуратурата образува преписка с данни за престъпление и измама.  

„Баща му ми даде натуралния акт на апартамента с молбата да го пазя. На 9 ноември 2020 г. на Стамен му беше назначен попечител – Борис Димитров. През февруари домът му от 90 кв. м. беше продаден за 37 000 лв.”, разказа в ефира на „Здравей, България” Петър Събчев. 

От съда съобщиха за NOVA, че е спазена процедурата по продажбата и днес ще излязат с официална позиция по случая. Попечителят е бил назначен със съдебно решение на Окръжния съд. Настойникът е задължен да се регистрира в общината. От там също е подадена жалба за опит за измама. По думите на съседите продажбата е извършена от агенция за недвижими, в която настойникът работи. 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аг
    Агенция информатор
    1 0
    09:54, 29 мар 2021
    И такива ведри новини са нужни на читателите за осведомяване и информация.🧭⌚😁😁
Последни новини