Блокирането на Суецкия канал ще ускори изменението на глобалните мрежи за доставки, според шефа на Мерск

Големите компании вече правят промени в глобалните мрежи за доставки заради пандемията от Ковид-19, а блокирането на Суецкия канал ще ускори този процес. Това заяви Сьорен Скоу, генерален директор на датския концерн за морски транспорт А.П. Мьолер-Мерск (A.P.Moller- Maersk), който е лидер в световните товарни превози.

Скоу, цитиран от електронното издание на в. "Файненшъл таймс", посочва, че водещите световни компании увеличават броя на доставчиците, за да "не затънат в плитчина" заради един от тях. Преминаваме от система на доставките "точно навреме" към доставки "при всякакви обстоятелства", за да се натрупат по-големи запаси и да се избегнат нарушения.

Този инцидент ще накара хората да се замислят за изменения във веригите за доставки, допълни той.

Заради заседналия контейнеровоз "Евър Гивън", който блокира един от най-натоварените водни пътища по света, Мерск вече пренасочи 15 плавателни съда от Суецкия канал към доста по дългия маршрут около Африка.

Тази промяна в маршрута увеличава с 10 дни пристигането им до пристанището, което е крайната им цел.
Мерск, който превозва стоки за най-големите световни компании като Ейч енд Ем (H&M), Найки (Nike) и Юниливър (Unilever), разглежда възможността да използва авиопревози за доставки на най-важните компоненти за клиентите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини