Бивша треньорка по плуване изографиса храма „Свети Спас” в Резбарци, вярва че Бог е несътворим

Изображение 1 от 4

    Бившата треньорка по плуване Диана Карагяурова изографиса храма „Св.Спас” в Резбарци. Нейно дело са единадесет икони. За богоугодното дело я ангажирал отец Марин. Иконописец с молив направил контурите на светците. Тя им вдъхнала живот.

      Диана Карагяурова е готова да рисува още икони. Възприема ги като художествени произведения, а не обект на култ. Не мога да се съглася някой да се покланя пред нарисувано от моите ръце. Според мен образът на Бог е несътворим от човешкото създание, категорична е художничката. Тя е на мнение, че Всевишният е един и за християни и за мюсюлмани и за юдеи. Той ги обединява,а не ги разделя, тъй като са хора на Писанието.

    Бившата треньорка по плуване твори слънчеви пейзажи от Кърджалийско. Диана Карагяурова рисува късчета от родния си край през зимата, когато е свободна от тренировки,но заредена с енергията на слънцето. Неизменно от 2005 г. тя участва в изложбите на кърджалийските художници в Керимовата къща.Завършила е изобразително изкуство в СОУ”Вл.Димитров-Майстора”под вещото ръководство на Хари Атанасов.

    Рисувам от както се помня.Толкова се увличах,че родителите ми трябваше да ме подканят настойчиво за обяд и вечеря,припомня си Диана Карагяурова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини