Нова изложба на кърджалийка и пак във Военния клуб

Откриването

Самостоятелна изложба във Военния клуб в Кърджали представи младата художничка Диана Карагяурова. Авторката демонстрира , че може да бъде извън сянката на известния си съпруг и треньор по водна топка Калин Карагяуров. Освен платна са показани рисувано дърво и стъкло. Диана Карагяурова е възпитаничка на известния кърджалийски творец и преподавател Хари Атанасов. Колегата си дойдоха да почетат председателят на дружеството на художниците Владимир Чукич и уредника от художествената галерия Емил Пенчев. Интерес към изложбата проявиха десетки ценители и медии. Тя бе открита от управителя на Военния клуб Ани Иванова.Публиката разгледа творбите на фона на музиката на група „Сплав“.

Диана Карагяурова е родена през 1976 г. Завършила е СОУ”Владимир Димитров –Майстора”. Учи във филиала на Пловдивския ,университет в Кърджали.

Това е втората самостоятелна изложба на авторката. Първата е била в София. Там тя е представила картини, изобразяващи забележителностите на Родопите , както природни, така и археологически. Творбите били изкупени. Сега тематиката е по широка. Но пак присъстват пейзажи от Родопите. Диана Карагяурова е участвала със свои творби в изложбите в Керимовата къща,посветени на Деня на Кърджали и Коледа.

Подготвих тази изложба за година, въпреки,че много време отделям за трите си деца, сподели за Кърджали бг вести авторката. Тя каза,че вдъхновението си черпи от природата и затова пейзажите, които рисува преобладават. Рисувам от както се помня,казва Диана Карагяурова. Предстоят и изложби в Смолян и Хасково.

Веднага след откриването на изложбата няколко картини светкавично бяха откупени от ценители.

Георги Кулов

Интервю
Група "Сплав"
Публиката
Цветята
Пейзаж
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини