Йовковци традиционно отбелязват Световния ден на водата- 22 март

Възпитаниците на СУ „Йордан Йовков“ отбелязахаСветовния ден на водата 22 март под мотото „Ценим водата“.

Ученици от 11а, 7а и 6а класподкрепиха инициативата на РИОСВ- Хасково, като се включиха в конкурс за снимки, рисунки и дадоха отговор на въпраса „Какво е за мен водата?“

Част от отговорите имса:

Станислава Манолова -7а клас: Водата за мен е мир, хармония и душевен комфорт.

Беррин Яшар- 7а клас: Водата за мен е тишина. Обичам да оставам на саме със себе си до язовир Кърджали. Зареждам се с позитивизъм и красота.

Айбел Алиосман- 7а клас: Водата за мен е простор, прохлада и ваканция.

Азизе Самир- 7а клас: Водата за мен е утро. Прохладно, свежо и много зареждащо. Утрото е надежда за ден по-добър от вчерашния. Утро, вода и надежда. Красиви думи изпълнени със съдържание.

Бесе Сейхан- 7а клас: Водата за мен е извор. Извор на живот. Извор на емоции. Срещи. Раздели. Песни. Тиха вода, мълчана вода, обредна вода....всичко започва и свършва с нея. Раждаме се с нея. Последното опело пак е с нея.Космическо е.

Александър Керезов- 7а клас: Водата за мен океан от сбъднати мечти. Ако искам нещо много да ми се случи, отивам до реката, хвърлям камъче и си пожелавам на глас желанието. Винаги ми се сбъдва.

Жанет Пламенова- 7а клас: Водата за мен е планетата Земя. Без нея няма планета. Няма растения, няма животни, няма хора. Ужас. Смърт.

Яни Георгиев- 7а клас:Водата за мен е любов. Обичам я. Дава ми здраве, хармония и пълноценен отдих. Семейните ни ваканции винаги са на брега на водни басейни. Забавляваме се ужасно много и знам , че магията на щастието е родена и идва от водата.

Мелис Вели- 6 клас: Водата за мен е богатство, което всеки трябва да цени и опазва.

Нурчин Юсуф- 6 клас: Без вода няма живот.

Есра Хасан- 6 клас: Ако нямаше вода, нямаше да ги има реките, езерата, моретата, океаните, живите организми, затова ние трябва да я използваме разумно, да япестим и опазваме.

Елиф Вели - 6 клас: Водата е извор на живота. Ако няма вода, няма и живот. Тя е живот за хората, животните и растенията.

Юзге Халил - 6 клас: Водата за мен е живот, скъпоценност, здраве.

Християна Славеева - 11а клас: Водата за мен е чистилище. Всеки, който иска да се пречисти или се научава да плува или се дави.

Харика Ибрямова - 9а клас. Водата за мен е паралел, който чертае границата и отделя живото от неживото. Нека не я приемаме за даденост, нека не я разхищаваме. Нека я обичаме, ценим и пазим.

Поводът за участие на Харика Ибрямова от 9а клас в конкурса на Изпълнителната агенцияпо околна среда за най-оригинален плакат, също е посветен на 22 март.

клуб Журналист и клуб Фото свят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини