„Шандор Петьофи“ отбеляза 3-ти март с „Междучасие“

Изображение 1 от 6

    Учениците от ОУ „Шандор Петьофи“ отбелязаха 143 години от Освобождението на България от османско владичество в свое авторско предаване, посветено на различни празници и обичаи. В канала „Междучасие“, който се излъчва онлайн в образователната платформа Microsoft Teams, възпитаниците на училището отбелязаха националния празник с преки включвания от знакови за Освобождението места. Сред тях са Шипка, паметникът на Незнайния воин в Хасково, както и морената, посветена на загиналите във войната хасковци.

    В преки включвания от горещите точки учениците показват как се отбелязва празника. В Хасково репортерите на предаването заснеха и излъчиха официалната церемония по издигането на знамето на площад „Общински“. Веднага след това бе направено включване от поднасянето на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“. В предаването учениците разказват за паметната плоча – морена край църквата „Света Богородица“. Монументът е посветен на 70-те обесени българи от Хасково и поставен за 100-годишнината от Освобождението.

    В сградата на Иновативното училище по повод празника учениците показват изложбата „Освобождение“. Представят и фотоизложба, в която ученици от 1-ви до 7-и клас в народни носии показват красотата на нашата природа и традициите на България. Представителите на ученическия парламент изпълниха рецитал на одата „Опълченците на Шипка“. Възпитаниците на училището представиха в презентации и героите на Освобождението.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Йо
      Йовков
      4 -3
      15:26, 3 мар 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Уч
      УЧИТЕЛ
      5 -2
      09:00, 4 мар 2021
      Браво на децата и на колегите
    Последни новини