Славейковци се прекланят пред Левски


По традиция учениците на СУ "Петко Рачов Славейков" изразяват почитта си пред делото и саможертвата на Апостола на свободата Васил Левски в деня на 148-та годишнина от неговото безсмъртие. През целия ден малчуганите от начален етап на обучение застават пред специално направения в училището кът и поднасят своите цветя. Някои от тях рецитират стихотворения за Левски, други провеждат уроци по патриотизъм и саможертва заедно със своите учители. 
Гимназистите от Школа "ИстОрика" пък поднесоха венец от името на училището пред паметника на Апостола в центъра на града заедно с директора Милко Багдасаров, със своя ръководител Димитър Димов и с други учители. Това е традиция, която независимо от климатичните условия и противоепидемичните мерки славейковци спазват неотлъчно. 
Във всички класове вчера и днес независимо от формата на обучение /присъствена и дистанционна/ се говори за Левски и неговото дело.
Финал на събитията, посветени на Апостола, бе награждаването на победителите в конкурса за есе, организирано по традиция от методическото обединение по история, география и философия, ръководено от Галина Стефанова. Наградите връчи директорът Милко Багдасаров. На първо място е класирана творбата на Мария-Магдалена Делчева от 10в клас, а на второ - есето на Гергана Карамоллова от 9г клас. Специална награда получи екипът от трима седмокласници - Антония, Андрея и Беркан, които по своя инициатива представиха собственоръчно направен плакат за Левски, с който изненадаха своите учители и съученици. Те са и бъдещите нови попълнения в Школа "ИстОрика". Награда за рецитиране на стихотворението "Обесването на Васил Левски", подготвено специално за случая, получи второкласничката Деана Хасарджиева. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини