Младите червенокръстци призовават "Обичай безопасно"

Под мотото„Обичай Безопасно“ протече тазгодишната информационна кампания на клубовете на БМЧК в област Кърджали, посветена на Деня на влюбените „Свети Валентин“.

Инициативите стартираха още в края на януари с провеждане на арт ателиета за изработване на валентинки, поздравителни картички и информационни брошури и табла.

Поетапно от 12 до 15 февруари доброволци на БМЧК от Кърджали,Крумовград, Черноочене, Момчилград, Джебел и Ардино раздаваха ръчни творения на свои съученици и граждани и ги информираха, че трябва да се подхожда внимателно и отговорно към любовта,а опасността от заразяване с ХИВ/СПИН и други полово предавани болести винаги съществува, когато не се взимат необходимите предпазни мерки.

По време на най-романтичният и обичан празник доброволците от клуб „Надежда” при ПГ по ТХВП”Св. Св. Кирил и Методий” – Момчилград приготвиха приятни изненади за съучениците и съгражданите си.Рано сутринта момчилградчани бяха приятно изненадани от младите червенокръстци със сърчица и любовни послания.

Доброволците от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева“ пък бяха организиралия двоен празник. Освен информационната кампания „Обичай безопасно“, по стара българска традиция се премениха и в народни носии, за да почетат и Трифон Зарезан. Те започнаха своята кампания от Общинска администрация Джебел заедно с кметът на общината.

Клубът на БМЧК в Черноочене „Щастливи с нас“ към СУ „Христо Смирненски“ изненада своите съученици с емблематични балони, надписани с любовни послания.

Средно училище „Васил Левски“ в Крумовград също се събуди осеяно в сърчица и информационни брошури. Доброволците от клуб „ Добро сърце“ не пропуснаха и граждани на общината, магазините и централния площад.

Тази година в Ардино, за капанията бе изработена специална „Рамка на любовта“, с която доброволците от клуб „От сърце“ обикаляха града и даваха възможност на влюбени младежи да запечатат любовта си.

В град Кърджали доброволците от клубовете „Славни и забавни“ към СУ „Отец Паисий“ и „Сподели усмивка“ към ЕГ „Христо Ботев“ посетиха своите училища, където предложиха, освен знания и брошури и изработените ръчно от тях картички, валентинки и цветя.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини