Непълнолетен разиграва спешните медици, подава фалшив сигнал на тел.112

Непълнолетен подал неверен сигнал на тел.112, установили полицейски служители от РУ-Крумовград. Съобщение за необходимост от спешна помощ  за болна жена в село Пелин било направено на 6 февруари в 14,40 часа. Пристигналият екип на място установил, че сигналът е фалшив. След извършени проверки полицаи изяснили, че автор на заблуждаващото повикване е 14-годишен. Група „Охранителна полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая продължават работата по случая. Материалите ще бъдат предадени в местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

 Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 37-годишен не издължил около 9000 лв. на малолетното си дете. Сектор „Охранителна полиция“ работи по случая.

Полицаи от РУ-Момчилград са разкрили и задържали извършител на кражба. След подадена жалба  за откраднати винкел, метална тръба и решетка от двор на кооперация в града била започната проверка, в хода на която служителите стигнали до 36-годишен мъж. Откраднатите вещи са били намерени, иззети и върнати на собственика. Извършителят на деянието е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Група „Криминална полиция“ продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини