Двама наркомани задържани с дрога за денонощие

За незаконно притежаване на наркотични вещества двама са задържани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград. В хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространението на дрога, в село Жинзифово около 17,30 часа вчера бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 22-годишен. У един от пътниците полицейски служители намерили бяло прахообразно вещество, около 5 грама, което при тест реагирало на амфетамин. Наркотикът е иззет, а притежателят му е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Около 20 часа в Момчилград бил проверен 33-годишен мъж, у когото била открита суха листна маса. С тест било установено, че веществото е марихуана. Притежателят на дрогата е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. По двата случая са образувани досъдебни производство за незаконно притежаване на високорискови наркотични вещества.

Незаконен превоз на животни бил засечен вчера по обяд в Момчилград. При проверка на товарен „Мерцедес“ с 35-годишен водач било констатирано, че липсват документи за превоза на две домашни животни. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните е съставил акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 Досъдебно производство за нарушаване на противоепидемични мерки е образувано в РУ-Джебел. При направена проверка около 10,30 часа вчера било установено, че 22-годишен е нарушил задължителна 14-дневна карантина, разпоредена от здравните власти.  Разследването е по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини