14 °C

Коронавирусът и безспереспективността могат да спрат изселниците по пътя им към урните

Коронавирусът и безспереспективността могат да спрат изселниците ни по пътя към урните на 4 април. Това прогнозират от изселническата организация „Бултюрк „ в Истанбул. В момента в южната ни съседка са наложени строги противоепидемични мерки. Според председателя на на „Бултюрк”Рафет Улутюрк  това ще се случи само ако забраните за излизане на улицата в събота и неделя останат в сила до 4-ти април.  Надяваме се, че през февруари ще се променят нещата.  Даже очакваме да се увеличат секциите от 35 на 135 както беше до 2009 година.  Очакваме въпроса да се разгледа в парламента. По този въпрос - за броя на изборните секции, ние гласоподавателите в Турция след брекзита вече сме в една категория  с Българите в Англия. Техните урни, в смисъл граждански права като избиратели също са окастрени.  ПП „Изправи се БГ“ на Мая Манолова и мощната антиправителствена изборна коалиция около нея подадоха молба в парламента за решаване на проблема, а също за узаконяване на правото на гражданите намиращи се в чужбина да издигат свои кандидати чрез инициативни комитети и политически партии на предстоящите избори.Това посочиха от „Бултюрк”.

 Според Рафет Улутюрк : ако Манолова успее и ни узакони тези граждански  права, тя ще бъде възнаградена с пълни урни в знак на благодарност.

 България е единствената европейска страна, която не признава на гражданите си с двойно гражданство да изпращат представители в Българския парламент.    До вчера в България никой не говореше за гласуване по пощата или за електронно гласуване, сега след срещите при Президента Румен Радев по тези въпроси има консенсус в опозицията и световната българска диаспора, основна сила на която сме ние. Времето ще покаже, кой е прав кой не. Ние също така още през 2013 година представихме на парламента  Турция и Европа да са отделни избирателни райони. Ето и това почнаха да говорят партиите.  Ще спечелят тези партии които не се страхуват от избирателите, това да не забравят партиите. ДПС пазеше избирателите от чужбина и хората гласуваха за тях. Но на последните избори почна да се плаши и затова не гласуват хората,споделят от ръководството на "Бултюрк".

 От „Бултюрк” сочат,че не очакват да се промени статуквото след вота на 4 април.Прогнозите са,че това може да стане при предсрочни избори на есен,които да се проведат паралелно с президентските.В момента на нагласите много вреди кръгът около Валери Симеонов.

 Думите ми се отнасят и за другите „патриоти“, които нанесоха огромни вреди на българската вътрешна и външна политика и на международния авторитет на Родината ни,  през последните години ,подчертава Рафет Улутюрк.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини