Мнозинството от нерегламентираните сметища са в Махалата, хората искат видеонаблюдение

Изображение 1 от 5

  Мнозинството от нерегламентираните сметища са в Махалата. 3 от 5-те най-големи струпвания на отпадъци в Кърджали са в кв.”Боровец”.Въпреки усилията на сметосъбиращата фирма да ги премахне те се появяват отново. Местни жители отдавна настояват общината  да постави видеонаблюдение. Със ситуацията е запознат екологичният отдел на Общинска администрация, както и зам.-кметът инж.Катя Митовска.Местни жители са информирали и медии, но резултатът е нулев.

   От сметосъбиращата фирма споделят,че кварталът, който се чисти с най-голямо старание е „Боровец”. Всеки ден в него влиза  сметосъбираща  кола,която вдига контейнерите.Всеки четвъртък и петък влиза автомобил, който вдига от къща по къща сметта. Два-три пъти в седмицата специализиран автомобил тип „кранче” вдига по-едрия отпадък.

    Жители негодуват,че пълномощникът на общината в квартала не предприема нищо срещу замърсяването му. Безучастна е и общината,твърдят наши читатели.

    Опитите ни в продължение на три дни да се свържем с инж.Катя Митовска завършиха с неуспех.С неуспех завърши и усилието ни да установим връзка и с шефа на екологичният отдел Веселина Танчева.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини