Само 18,32% от педагози и персонал в училищата на областта желаят да се ваксинират, имунизацията им започва в понеделник

Само 18,32% от педагозите и персонала в училищата в Кърджалийска област са изявили желание да се ваксинират срещу COVID 19. От общо 3116 души имунизирани ще бъдат 571 души. Ваксинацията започва в понеделник,когато стартира втората фаза на имунизацията срещу коронавирус в областта. Ще бъдат инжектирани ползвателите и служителите в социални домове, както и учители и помощен персонал в училищата. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести” в Регионалната здравна инспекция д-р Таня Беловска. Д-р Беловска бе категорична, че  очакваните ваксини са разпределени пропорционално по общините в областта.

 Д-р Беловска  подчерта,че ваксинацията в момента е единственото ефикасно средство срещу коронавируса. Тя припомни как чрез имунизация страната ни и светът са се преборили с детския паралич.

През изминалото денонощие са установени нови 16 нови случая на коронавирус в областта.Те се разпределят по общини така:Кърджали-8;Черноочене-3;Крумовград-2;Ардино,Кирково и Джебел по 1.Десет са мъже и 6 –жени.Възрастовият диапазон е от 22 до 76 години.Нямат връзка помежду си,каза още д-р Беловска.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аг
    агитацията продължава
    1 0
    11:35, 6 фев 2021
    с пълна сила
  • 2
    Ро
    родител
    2 0
    12:55, 6 фев 2021
    Не само тука ,ами в цялата страна по малко от 1/4 от учителите желаят да се ваксинират ,а в същото време заявяват ,че ги е страх ,да влязат в класните стаи Не може така Щом не искаш в училище , молбата за напущане и на борсата Не става така цялагодина в къщи заплатата си върви ,а децата неграмотни
Последни новини