14 °C

ДПС в Кърджали номинира 30 кандидати за листата на партията в Кърджалийски многомандатен район


На него бяха номинирани 45 кандидата за народни представители за предстоящите парламентарни избори. След самоотводи бройката им бе намалена до 30.
Заседанието бе открито от председателя на Общински съвет ДПС-Кърджали Лятиф Расим, който запозна присъстващите с решенията на ЦОБ на ДПС, касаещи критериите за номиниране на кандидати за народни представители. На заседанието присъстваха и областният председател на ДПС Област Кърджали Ресми Мурад, народните представители Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, председатели на местни структури на ДПС в Община Кърджали, както и представители на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС.
В словото си в качеството ми на заместник-председател на ДПС и кмет на Община Кърджали подчертах, че сме в навечерието на трудни и невиждани досега избори, каквито никоя политическа партия не е правила досега. Това ни поставя на равни основи с всички останали партии и формации, защото вотът ще бъде труден и особен за всички.
Не се съмнявам, че ние от Кърджали – като най-голямата организация на ДПС, ще зададем тон за правенето на тези избори в условията на глобалната пандемия. За да постигнем успех, обаче, сме принудени да бъдем инициатори на иновативна предизборна кампания, за да отговорим на условията на тази невиждана световна криза. Всеки един от членовете на ДПС може да е инициатор на иновативни политики в кампанията на ДПС за предстоящите избори. Сега е времето и на младежите от Младежката организация да открият нови хоризонти в правенето на политика, като така тя отново се утвърди като авангард в нашата партия. Разбира се, формациите на дамите в ДПС също са основна част в създаването на предизборната кампания и се надявам на подкрепата на нежната част в партията да постигнем изключителни резултати.
Всички ние имаме достатъчни политически, граждански и социални причини да сме най-активната партия на тези избори: През годините бяха нарушени основни права и свободи на гражданите в нашата страна, бяха погазени основните постулати на правата и свободите ни. Сега по отношение на гражданските права и свободи сме на същото ниво от преди 30-ина години, като сега страната ни бележи най-ниското ниво на доверие в институциите – последните 10 години управление на ГЕРБ доведоха до това, че институцията, която е олицетворение на доверието на хората – парламентът, получава най-ниското ниво на гражданско доверие от последните 20-25 години – почти 70%. Недоверието към правителството е над 62%, защото в момента се руши държавността в нашата страна. От 3-4 години ДПС предупреждава за това. Вярвам, че на тези избори ДПС трябва да върне доверието на гражданите в нашата страна и в нейните институции.
След парламентарните избори от 2017 г. ДПС бе първата партия, която призова за „демонтаж“ на това правителство, защото то е вредно за България. Сега от дистанцията на времето става ясно, че ДПС е било право в оценката си. За първи път в най-новата история на страната имаме правителство с националистически партии – и Европа нееднократно отбеляза този факт. В рамките на ЕС България е страната, която бива напускана най-много от гражданите си – за последните 7 години над 400 хиляди българи са оставили Родината си. Спрямо 2013 г., когато ДПС все още бе във властта, сега над пет и половина пъти повече българи отиват да работят и живеят в чужбина.
Правителството на ГЕРБ разруши държавността, погази правата и свободите на гражданите, – даже и по комунистическо време първите ръководители на държавата не са имали такова пренебрежително отношение към парламента както сега. Затова смятаме, че България се намира на най-ниското ниво в управлението и в доверието на своите институции.
Азбучна истина е, че когато ДПС е участвала в управлението на страната, България постига най-добрите си и социални, и икономически, и международни успехи. Когато ДПС не е в управлението, сме били с най-ложите резултати по редица показатели в страната.
ДПС има историческият шанс в този момент, в който вече е изчистена от предатели и изменници, както и от отцепници с други партии, да посрещне изборите напълно обединена и в най-добрата си позиция като организация и без проблеми във вътрешно-политически план.
Основната цел на ДПС е да спечели поне четири мандата на партията в Кърджали – смело вярвам, че това е възможно, тъй като гражданите на седемте общини в Кърджали дадоха вота си за кметове от ДПС. Местните власти са единствената институция, която бележи ръст на доверието на хората. Надявам се, че тази позитивна енергия към Движението ще прелее и в парламента, където хората от областта ще има свои представители.
Напомням, че при провеждането на изборите в Кърджали и общините му ще бъда безкомпромисен за спазването на строги епидемиологични мерки, защото човешкият живот и здраве е основен приоритет. Ще настоявам и за въвеждането на допълнителни санитарни мерки в избирателните секции, за да има безопасна среда за гласуване.
Това написа във Фейсбук профила си д-р инж. Хасан Азис.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини