ДПС в Кърджали номинира 30 кандидати за листата на партията в Кърджалийски многомандатен район


На него бяха номинирани 45 кандидата за народни представители за предстоящите парламентарни избори. След самоотводи бройката им бе намалена до 30.
Заседанието бе открито от председателя на Общински съвет ДПС-Кърджали Лятиф Расим, който запозна присъстващите с решенията на ЦОБ на ДПС, касаещи критериите за номиниране на кандидати за народни представители. На заседанието присъстваха и областният председател на ДПС Област Кърджали Ресми Мурад, народните представители Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, председатели на местни структури на ДПС в Община Кърджали, както и представители на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС.
В словото си в качеството ми на заместник-председател на ДПС и кмет на Община Кърджали подчертах, че сме в навечерието на трудни и невиждани досега избори, каквито никоя политическа партия не е правила досега. Това ни поставя на равни основи с всички останали партии и формации, защото вотът ще бъде труден и особен за всички.
Не се съмнявам, че ние от Кърджали – като най-голямата организация на ДПС, ще зададем тон за правенето на тези избори в условията на глобалната пандемия. За да постигнем успех, обаче, сме принудени да бъдем инициатори на иновативна предизборна кампания, за да отговорим на условията на тази невиждана световна криза. Всеки един от членовете на ДПС може да е инициатор на иновативни политики в кампанията на ДПС за предстоящите избори. Сега е времето и на младежите от Младежката организация да открият нови хоризонти в правенето на политика, като така тя отново се утвърди като авангард в нашата партия. Разбира се, формациите на дамите в ДПС също са основна част в създаването на предизборната кампания и се надявам на подкрепата на нежната част в партията да постигнем изключителни резултати.
Всички ние имаме достатъчни политически, граждански и социални причини да сме най-активната партия на тези избори: През годините бяха нарушени основни права и свободи на гражданите в нашата страна, бяха погазени основните постулати на правата и свободите ни. Сега по отношение на гражданските права и свободи сме на същото ниво от преди 30-ина години, като сега страната ни бележи най-ниското ниво на доверие в институциите – последните 10 години управление на ГЕРБ доведоха до това, че институцията, която е олицетворение на доверието на хората – парламентът, получава най-ниското ниво на гражданско доверие от последните 20-25 години – почти 70%. Недоверието към правителството е над 62%, защото в момента се руши държавността в нашата страна. От 3-4 години ДПС предупреждава за това. Вярвам, че на тези избори ДПС трябва да върне доверието на гражданите в нашата страна и в нейните институции.
След парламентарните избори от 2017 г. ДПС бе първата партия, която призова за „демонтаж“ на това правителство, защото то е вредно за България. Сега от дистанцията на времето става ясно, че ДПС е било право в оценката си. За първи път в най-новата история на страната имаме правителство с националистически партии – и Европа нееднократно отбеляза този факт. В рамките на ЕС България е страната, която бива напускана най-много от гражданите си – за последните 7 години над 400 хиляди българи са оставили Родината си. Спрямо 2013 г., когато ДПС все още бе във властта, сега над пет и половина пъти повече българи отиват да работят и живеят в чужбина.
Правителството на ГЕРБ разруши държавността, погази правата и свободите на гражданите, – даже и по комунистическо време първите ръководители на държавата не са имали такова пренебрежително отношение към парламента както сега. Затова смятаме, че България се намира на най-ниското ниво в управлението и в доверието на своите институции.
Азбучна истина е, че когато ДПС е участвала в управлението на страната, България постига най-добрите си и социални, и икономически, и международни успехи. Когато ДПС не е в управлението, сме били с най-ложите резултати по редица показатели в страната.
ДПС има историческият шанс в този момент, в който вече е изчистена от предатели и изменници, както и от отцепници с други партии, да посрещне изборите напълно обединена и в най-добрата си позиция като организация и без проблеми във вътрешно-политически план.
Основната цел на ДПС е да спечели поне четири мандата на партията в Кърджали – смело вярвам, че това е възможно, тъй като гражданите на седемте общини в Кърджали дадоха вота си за кметове от ДПС. Местните власти са единствената институция, която бележи ръст на доверието на хората. Надявам се, че тази позитивна енергия към Движението ще прелее и в парламента, където хората от областта ще има свои представители.
Напомням, че при провеждането на изборите в Кърджали и общините му ще бъда безкомпромисен за спазването на строги епидемиологични мерки, защото човешкият живот и здраве е основен приоритет. Ще настоявам и за въвеждането на допълнителни санитарни мерки в избирателните секции, за да има безопасна среда за гласуване.
Това написа във Фейсбук профила си д-р инж. Хасан Азис.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини