21 °C

ДПС в Кърджали номинира 30 кандидати за листата на партията в Кърджалийски многомандатен район


На него бяха номинирани 45 кандидата за народни представители за предстоящите парламентарни избори. След самоотводи бройката им бе намалена до 30.
Заседанието бе открито от председателя на Общински съвет ДПС-Кърджали Лятиф Расим, който запозна присъстващите с решенията на ЦОБ на ДПС, касаещи критериите за номиниране на кандидати за народни представители. На заседанието присъстваха и областният председател на ДПС Област Кърджали Ресми Мурад, народните представители Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, председатели на местни структури на ДПС в Община Кърджали, както и представители на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС.
В словото си в качеството ми на заместник-председател на ДПС и кмет на Община Кърджали подчертах, че сме в навечерието на трудни и невиждани досега избори, каквито никоя политическа партия не е правила досега. Това ни поставя на равни основи с всички останали партии и формации, защото вотът ще бъде труден и особен за всички.
Не се съмнявам, че ние от Кърджали – като най-голямата организация на ДПС, ще зададем тон за правенето на тези избори в условията на глобалната пандемия. За да постигнем успех, обаче, сме принудени да бъдем инициатори на иновативна предизборна кампания, за да отговорим на условията на тази невиждана световна криза. Всеки един от членовете на ДПС може да е инициатор на иновативни политики в кампанията на ДПС за предстоящите избори. Сега е времето и на младежите от Младежката организация да открият нови хоризонти в правенето на политика, като така тя отново се утвърди като авангард в нашата партия. Разбира се, формациите на дамите в ДПС също са основна част в създаването на предизборната кампания и се надявам на подкрепата на нежната част в партията да постигнем изключителни резултати.
Всички ние имаме достатъчни политически, граждански и социални причини да сме най-активната партия на тези избори: През годините бяха нарушени основни права и свободи на гражданите в нашата страна, бяха погазени основните постулати на правата и свободите ни. Сега по отношение на гражданските права и свободи сме на същото ниво от преди 30-ина години, като сега страната ни бележи най-ниското ниво на доверие в институциите – последните 10 години управление на ГЕРБ доведоха до това, че институцията, която е олицетворение на доверието на хората – парламентът, получава най-ниското ниво на гражданско доверие от последните 20-25 години – почти 70%. Недоверието към правителството е над 62%, защото в момента се руши държавността в нашата страна. От 3-4 години ДПС предупреждава за това. Вярвам, че на тези избори ДПС трябва да върне доверието на гражданите в нашата страна и в нейните институции.
След парламентарните избори от 2017 г. ДПС бе първата партия, която призова за „демонтаж“ на това правителство, защото то е вредно за България. Сега от дистанцията на времето става ясно, че ДПС е било право в оценката си. За първи път в най-новата история на страната имаме правителство с националистически партии – и Европа нееднократно отбеляза този факт. В рамките на ЕС България е страната, която бива напускана най-много от гражданите си – за последните 7 години над 400 хиляди българи са оставили Родината си. Спрямо 2013 г., когато ДПС все още бе във властта, сега над пет и половина пъти повече българи отиват да работят и живеят в чужбина.
Правителството на ГЕРБ разруши държавността, погази правата и свободите на гражданите, – даже и по комунистическо време първите ръководители на държавата не са имали такова пренебрежително отношение към парламента както сега. Затова смятаме, че България се намира на най-ниското ниво в управлението и в доверието на своите институции.
Азбучна истина е, че когато ДПС е участвала в управлението на страната, България постига най-добрите си и социални, и икономически, и международни успехи. Когато ДПС не е в управлението, сме били с най-ложите резултати по редица показатели в страната.
ДПС има историческият шанс в този момент, в който вече е изчистена от предатели и изменници, както и от отцепници с други партии, да посрещне изборите напълно обединена и в най-добрата си позиция като организация и без проблеми във вътрешно-политически план.
Основната цел на ДПС е да спечели поне четири мандата на партията в Кърджали – смело вярвам, че това е възможно, тъй като гражданите на седемте общини в Кърджали дадоха вота си за кметове от ДПС. Местните власти са единствената институция, която бележи ръст на доверието на хората. Надявам се, че тази позитивна енергия към Движението ще прелее и в парламента, където хората от областта ще има свои представители.
Напомням, че при провеждането на изборите в Кърджали и общините му ще бъда безкомпромисен за спазването на строги епидемиологични мерки, защото човешкият живот и здраве е основен приоритет. Ще настоявам и за въвеждането на допълнителни санитарни мерки в избирателните секции, за да има безопасна среда за гласуване.
Това написа във Фейсбук профила си д-р инж. Хасан Азис.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини