Германците се радвали на по-добър секс благодарение на пандемията

Жителите на Германия се радват на по-добър секс благодарение на коронавирусната пандемия, според авторите на две все още непубликувани изследвания, предаде ДПА.

Общо 72 процента от мъжете с партньорки, анкетирани от университета на Мерзебург, са съобщили, че отношенията им не са се влошили заради пандемията, докато 16 процента са заявили, че връзките им са се подобрили.

Според ръководителя на изследването Хайнц-Юрген Фос, професор по сексология и сексуално образование, само 12 процента от мъжете с партньорки смятат, че положението им е по-лошо, отколкото преди локдауна.

Сред жените с партньори 30 процента смятат, че отношенията им са се подобрили, според 58 процента ситуацията не се е промеанила, а според 12 процента се е влошила.

Подобни резултати дава и международно проучване с участието на специалисти от Института по сексология към Университетския медицински център Хамбург-Епендорф (UKE).

"Половината от участниците не съобщават за промени в сексуалността си. От 50-те процента, които отчитат настъпили промени, повечето ги окачествяват като положителни", казва ръководителката на германската част от изследването Йохана Шрьодер.

В международното изследване са взели участие и институти в Турция, Хърватия, Португалия, Швеция, Нидерландия, Франция и Чехия.

"По принцип хората спят повече едни с други във времето на заключване. Очакваме, че над 50 процента от двойките ще имат по-добри сексуални преживявания", отбелязва психологът от Берлин Волфганг Крюгер, автор на книга за "осъществената сексуалност".

"По време на криза романтичните и сексуални отношения обикновено се засилват. Любовта и сексуалността са начини за придобиване на чувство за сигурност", допълва Крюгер. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини