AI момичета съсипват цяло поколение мъже

Изкуственият интелект донесе вълна от компютърно генерирани "гаджета", най-вече момичета, и спомага за тихата епидемия от цяло поколение самотни млади мъже, алармират наблюдатели. Това би имало силни последици в бъдеще.

Макар за мнозина идеята за виртуална връзка с ИИ да звучи абсурдно, специалисти вече предричат зараждането на бъдеща криза.

Онлайн приложения с милиони потребители са създали виртуални момичета, които могат да разговарят с мъже, да показват любов, да бъдат с тях в еротичните им фантазии. Чрез събиране на персонализирана информация за потребителя "момичетата" научават какво потребителите харесват и какво не и това помага за създаване на "перфектната" връзка.

Виртуалните партньорки дори могат да са базирани на реални хора. Вашингтонското издание The Hill например пише за инфлуенсърка, която създала AI бот по свое подобие и я нарекла Карин. Виртуалната Карин привлякла 1000 реални мъже за седмица, а в листата за чакащи се записали още 15 000.

CNN пък показа в репортаж друго приложение, в което потребителят избира от няколко женски аватара и започва комуникация с тях. Момичетата там разговарят и изпращат снимки на своите абонати, а за по-еротични снимки приложението иска абонамент - от 9,99 долара на месец.

Оказва се, че за много хора виртуалните партньорки са всъщност привлекателни - и не само заради перфектния външен вид. В приложенията от този тип потребителят изгражда "връзка" със супер секси момиче, което е готово да го изслушва и разбира денонощно. Освен външния ѝ вид, потребителят може да избере и какви черти на характера да притежава "дамата" - дали, например, да е забавна и смела, или срамежлива и скромна. Ботът се учи от реакциите на мъжа и с времето става все "по-идеален" във връзката.

Какво казват цифрите?

Над 60 процента от младите мъже на възраст 18-30 в САЩ са необвързани - сравнено с 30% от жените на същата възраст, пише The Hill. Един от петима мъже споделят, че нямат нито един близък приятел - този процент се е увеличил четирикратно за последните 30 години. Социалният им живот, в същото време, е намалял с 20 часа седмично по време на пандемията и оттогава не се увеличава, а продължава да намалява, посочва същото издание.

Всички тези млади мъже са самотни и това има реални последици. Те избират момичетата с изкуствен интелект пред истинските жени, което означава, че не поддържат връзки с истински жени, не се женят за тях, а след това не раждат и не отглеждат деца с тях. Това ще има освен демографски и икономически последствия. Раждането на по-малко деца ще натежи, например, и на социалната и пенсионната система.

Въпреки че концепцията за приятелка с изкуствен интелект може да изглежда като шега, всъщност не е. Тя дава възможност на едно поколение самотни мъже да останат самотни и бездетни, което ще има опустошителни последици за икономиката на САЩ след по-малко от десетилетие, обобщава The Hill.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини