Токсично приятелство: Как да скъсате

Не само връзките са токсични, такива може да бъдат и приятелствата. И за да се съхраните ви остава само едно – да приключите тези отношения. Разделянето с приятел може да бъде почти толкова болезнено, колкото и с партньор. И също така се налага да водите разговори, за да обясните на другия защо отношенията ви вече не работят за вас. Как да преминете през това по възможно най-безболезнения и адекватен начин?

Как да разберете, че приятелството ви е приключило

Когато започнете да си измисляте всякакви оправдания, за да не се виждате с един човек, това е индикация, че приятелството ви е приключило. Фактът, че не изпитвате потребност да виждате някого и даже ви стяга коремът при мисълта да го правите, е показателен. Вярвайте на инстинкта си.

Кой е най-добрият начин да приключите едно приятелство?

Без значение дали сте огорчени или безразлични, опитайте се да приключите отношенията си без драма и обида, а с разбиране и спокойствие. За да минимализирате негативния тон, се фокусирайте върху това колко сте различни и как вече нямате общи теми и цели. Не натяквайте, не се връщайте към ситуации, в които само вменявате вина, защото ще си тръгнете с една горчилка и токсичността ще остане отчасти у вас. Дайте му/ѝ някакви отговори, за да може и той/тя да продължи напред.

Какво да направите, ако другият човек не го приеме добре

Опитайте се да се поставите на негово/нейно място. Имате 2 опции – да дадете втори шанс или просто да настоявате за приключване на отношенията и да затворите окончателно вратата за този човек. В крайна сметка вие знаете кое е най-доброто за вас.

Как „късате“ с някой от същата компания

Интересното при емоциите е, че те са заразни. Щастието на един, може да се отрази и на другите. И обратното. Така че ако сте в една компания, се опитайте да не коментирате това с другите, да не ги настройвате и убеждавате във вашата правота и дори ако се налага се изолирайте за кратко от всички, докато прекратяването на отношенията ви спре да бъде тема на дневен ред и то болезнена.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини