Общината с предложение за наредба, насърчаваща детско-юношеския спорт

Кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис внася на редовната сесия на местния парламент в Кърджали предложение за нова наредба за спорта, чиято цел е да се насърчи масовия,детско-юношески спорт. Тя е съобразена  с националното законодателство. В нея са заложени членове от Закона за общинската собственост, който регламентира отдаването на спортни бази на клубовете под наем.

На сесията на 30 декември съветниците ще обсъдят и ще гласуват отмяна на Наредбата за критериите и условията за финансово подпомагане дейността на отделните и обединени спортни клубове и ще приемат Наредба за реда за ползването на спортни обекти, собственост на Община Кърджали и за реда и условията за финансиране и подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност в Община Кърджали.

  За Кърджали бг вести общинският съветник и председател на волейболния клуб „Арда” Милко Багдасаров посочи, че в случай,че се приеме новата наредба ще се запази оценката на клубовете с точки, което ще е база за финансирането им. Желанието е да има повече възможности за спорт на деца и юноши,подчерта Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини